Wednesday, November 23, 2011

Kuasa Redha..

Pernah tak korg rase ape tu kuasa Redha...

Nov 2011 -
Keguguran due to stress. Mase tu tgh training n exam, mmg tak sempat nak study. Training pun ade yg tak pergi sbb xsihat. Stress gile sbb nak pass sgt2 exam tu, ade 3 exam/certification. Pagi sebelum exam (mase ni dh tau gugur tp belum pg DNC sbb nk habiskan exam dulu) tu berdoa "Ya Allah, kau dh turunkan ujian ni pada aku (keguguran), at least kau luluskan lah exam (cert) ni".. Alhamdulillah semua pass dan terus pg DNC dgn hati yg tenang. ye ke, sbnrnye lps DNC tu baru tau lulus. tp tetap tenang.

Jun 2011 -
Terasa nak pregnent yg teramat sgt. tak tau nape. agaknye mcm mn la org yg dh lame kawen tp xde rezeki lg tu kan. Sanggup tiap2 bulan beli fertiliser & pregnancy test kit secara pukal (kakak farmasi tu mesti ingat budak ni makan kit agaknye).. tiap2 bulan test (since Jan 2011). Tiap2 bulan dissapointed. Last2 fedup. Bile fikir org2 lain yg lagi lame tgu nak dpt anak tp xdpt2 baru la redha tu dtg. Berdoa lg " Ya Allah aku redha, kalau ade then adela, kalau xde then xdela, anak angkat pon bole.." Alhamdulillah, hujung bulan tu test dan disahkan pregnant oleh test kit tu..

October 2011 -
Terase sgt2 nak makan popcorn USS. tp diri sendiri pun tak kuase nak pegi USS time perut tgh boncit ni kan, apetah lg nak suruh org.. xpe la redha je la, lps bersalin nnti pegi je la kan. Skali semalam surf internet rupenye Garret Popcorn dh bukak dkt KLCC. Kawan ckp "muke ko sampai merah sbb happy sgt".. Ye saye nanges jugak sikit2... Ibarat en.Hapuz yg happy balik rumah lepas beli motor Kasawari tu. ape lah yg ade pade popcorn tu sampai mcm tu skalikan.. Korg nak tau pegilah beli sendiri.......... Saye berlagak sabar and akan pergi beli hari Kamis depan sebelum gerak pergi Terengganu.

Pengidamans Dasar Pentamak
Nak makan karipap ikea - beli 1 dozen makan sampai habis secara berjemaah

Nak makan biskut thins ikea - beli 8 kotak, 2 kotak dh habis, yg lain sembunyikan dr org

Nak makan Garret Popcorn - rase mcm impossible sbb garret popcorn ade kt singapore je. Tp bile surf2, rupenye dh bukak dkt KLCC. Hoyeh hoyeh!!!. mungkin saye akan beli 1 Gallon tin punye.. siaplah kau!!!!!!!..

No comments: