Tuesday, December 14, 2010

to floss or not to floss..

berape ramai orang yang korang kenal kat mesia ni actually yang gigi die cantik, putih dan berseri? tingggg....

(mesti sekarang korang tgh rase2 gigi korang pakai lidah kan kan kan.. )

okeh ni nak cite pasal gigi, tahun 2009 first time ai pegi buat scaling gigi (tu pun sbb comp yg bayo.. aiyaaa..).. tapi serius feeling2 pas buat scaling tu tersangatlah nikmat sbb gigi rase sgt licin dan bersih... tros je berazam nak buat scaling every month.. cewah melampau kau punye duit ek... lepas buat scaling tu jugak kalau x floss every now and then mesti gigi rase x sedap..

tapi sekarang ai dah ade care yg paling mudah dan berkesan ala2 buat scaling jugak..

tadaaa!!!!...



selain systema, colgate pun ade gak yg ala2 systema ni.. berus die 0.2mm. bile berus gigi, boleh capai celah2 gigi make sume taik gigi, ayam goreng dan bayam yg terselit celah2 gigi tu boleh dikluakan (bayangkan mat saleh gosok gigi kumur2 pastu telan air yg die kumur tu.. eeuuwwww.. sume breakfast, lunch dinner masuk balik dlm perot.. citt)

anyway, lepas berus tros ade feeling mcm lepas buat scaling dan floss.. nikmatssss...

En. Hapuz lepas die try ai punye systema tu tros die buat cam harta sendiri jekk..cesss.. tp lepas2 tu kitorg beli berus gigi 0.2mm sajo... yang lain tolak tepi, kecuali aisyah punye masih gune jename DORAEMON ang ang ang...


sekian, pesanan dari kami "JAGELAH KESIHATAN GIGI ANDA.. tinggg..."


tata..

No comments: