Monday, July 26, 2010

Pernah tak kamu rase nak sepak diri sendiri..

6.30 pm 16 July 2010

Saye: Assalamualaikum, saya datang nak buat medical checkup
Dia 1: W'salam, medical checkup jenis ape tu, kerja ke atau belajar.
Saye: Standard punye, untuk belajar.. tapi saye nk pakai form klinik.
Dia 1: Ok tapi dekat sini medical checkup boleh buat masa office hour saje.
Saye: Eh tapi pagi tadi saye call orang tu kate boleh buat sebelum pukul 9 malam.
Dia 1: Hmm tapi dekat sini mmg office hour saje..
Saye: Oh ye ke. mmm xpela, time kasih..

Balik ke kereta. xpuas hati. call balik customer service..

Saye: Hello, pagi tadi saye call tanye pasal medical checkup, tadi cakap boleh buat sebelum pukul 9 malam kan.
Dia 2: Oooo cik nak buat medical checkup yg standard ke full..
Saye: Saye nk buat yg standard je..
Dia 2: Ooo kalau Full mmg office hour saje, tapi kalau standard boleh buat sampai pukul 9 mlm..
Saye: Oooo ok ok nnti saye pegi balik klinik explain betul2.

Balik ke klinik.

Saye: Assalamualaikum, tadi saye dh call balik customer service. Dia cakap kalau standard punye boleh buat sebelum pukul 9 malam.
Dia 1: Tapi kat sini standard ke full ke mmg office hour saje.
Saye: Tapi saye baru je call tadi, dia kate boleh.
Dia 1: cik call nombor mane ye..
Saye: (sambil kluakan henpon) Ni haa saye call nombor Az-Zahrah..
Dia 1: Ooo Klinik Az-Zahrah dekat sebelah. Ini Klinik An-Nur..
Saye: Oooo An-Nur dengan Az-Zahrah xsame ye.. Time kasih..

Jalan menuju Az-Zahrah sambil rase nak sepak diri sendiri.. lalalalallalaa..Bodo tau, Benci diri sendiri sekejap.

2 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

ha3...lawak lh yaya ni... :)

yaya said...

kadang2 mmg saye blur.. hasil dr too much exposure to ultra violet from PC, sape suh keje gune comp kan (tetibe nak salahkan pc ek.. xaci...)