Friday, July 16, 2010

mood

xde mood la hr ni.. penat ke atau malas..
malam ni kalau xde aral melintang nk gi az-zahrah buat medical checkup. tadi dh tny harge = rm200++ duit..duit...lagi... (slalu je nk merungut-rungutkan.. xpenah la nk bersyukur dgn rezeki yg ade.. ayah pesan org kalau gaji rm20,000.00 pun xcukup2.. bilekah gaji saye nak rm20,000.00/month?? <---- tgk ni, xbersyukur lagi..)
lepas tu kene pk esok pagi nk bawak potluck ape untuk family day ofis ayah (ayah kate nk beli kfc.. wahh saye mau cheezy wedges <-- org berdiet lupe daratan), mungkin baked macaroni (suruh kakngah la masak kalau baked macaroni yg die bawak mlm ni sedap)... baju2 blom packing..
tapak tangan kiri mcm sengal2 je rase... jgn kene carpal syndrome aje sudah...
rumah adelah sgt dirty... baju kotor sgt bertimbun... xmenyempat2 nak kemas rumah.. mak pesan 'carila mase!!' (tanda seru sbb mak garang sket) <-- yela sume org dpt 24 hours/day same rata, rumah org bleh plak kemas ek, (tapi rumah org xde 'ecah' uhuuuu) mentang2la beli cadar baru.. asek nk kemas bilik aje.. hall depan tu dianaktirikan..
semua ini merunsingkan pemikiran..
lantas tiada mood..
(suraya, alasan anda sgt lame la.. xtahan dgn diri sendiri.. lempang laju2.. dushhh..)
mungkin kalau ade robo vakum, rumah akan sedikit bersih (jgn layan saye..)
dh mcm smiggle dh ckp dgn diri sendiri kan.. 'my precioussss....'
dh la, tata...

2 comments:

wirr said...

en. wira basuh baju, en. wira sidai baju, en. wira angkat baju, en wira lipat baju, en. wira susun baju, en. wira vacum, en. wira mop, en. wira lap habuk, en. wira kemas bilik... pn padilah.... tengok tv...
huhuhu....best nya....tiru macam sayeeeeeee.....

yaya said...

Pn Padilah pemalas mcm bibik baru tu...