Wednesday, July 28, 2010

Kereta, anak, dan cikedis...

Semalam balik rumah singgah kedai runcit jap nak beli brg dapo.. Just as i was reaching the grocery store kereta kt depan boleh pulak tetibe stop then driver die (a lady) keluar kereta, masuk kedai tu.. ape ni tetibe stop pastu as if paking kt situ kan.. bodo ke ape pompuan ni paking tgh2 jln.. xnmpak ke ade kete nk lalu kn..

pastu terpakse la menyengetkan kereta then cari jln alternatif.. sempat plak pandang kt kete pompuan td tu.. ade budak kecik 2 org dlm kete tu.. (dh la paking xkene tempat.. pastu masuk kedai tglkan anak dlm kete.. pk xgune otak..)

Pesanan untuk 'Makcik' proton saga merah:

'Makcik' len kali nk pegi kedai tu, paking la kete betul2 kt tmpt paking.. jangan la selfish suke2 nk paking depan kedai pastu block jalan org.. dh la jln kt situ kecik.. sile pk gune akal ye jgn gune lutut..
Lagi satu, kalau dh tau anak tu kecik2 lagi.. jgn la tglkan dlm kete mcm tu.. kalau org bwk lari kete tu mcm mn? kalau budak2 tu main handbrake mcm mn? Jangan nk pk susah diri sendiri aje.. Bawak ajela budak2 tu masuk kedai.. setakat budak2 nk cikedis brape la sgt harga cikedis nak dibanding dgn harga nyawa budak2 tu..
Ape2 jadi baru padan muke tu...

tu aje, dah..

Nota: pd org lain, sile jgn berperangai mcm 'Makcik' ni...

3 comments:

Anonymous said...

emo

wirr said...

sib baik kete saga merah ma nga lom dpt lagi.

yaya said...

bile dapat.. ibu punye pearl dapat akhir mgu ni..