Monday, May 24, 2010

Bandung 2

syokknyeee baru balik bandung.. penat.. gile sawan soping-soping... duit habessss...
tapi bile nk blog tgk apsal gmbr xcukup ni.. hmmm mesti encik hapuz ni xabes upload gmbr.. hadoiii... xpela..
narative blog je la ek.. jgn marar..

Hari first sampai Bandung pukul 6 lebih.. tapi keadaan dh mcm maghrib nak masuk mlm gitu.. pastu perut dh start keroncong untuk ana dah..
for your info, mase Bandung kene tolak satu jam dari mase Malaysia tapi keadaan matahari same je.. tetibe je terpk "eh aku dh bukan kt Mesia laa.. wahh aku tourist.. org putih(perasan)..

Sampai je kt epot, pak ambo jemput kitorg.. org nye dh tua2 sket, pastu asek senyum2 je.. kitorg xkenal, tapi die diri sambil pegang flash card "SALMAH SHARIAT".. terus je buat assumption sendiri.. (seb baik btol, kalau x ade je manusia2 yg kene jual jadi buruh kasar gak nye)

Malam tu kitorang gi mkn Nasi Padang.. Pak Ambo kate kt Bandung ade 2 jenis masakan.. nasi Padang dgn nasi Sunda.. tapi kitorg pilih nasi Padang dulu sbb Nasi Padang ni customer sampai je diorg terus serve lauk2 yg maha banyak.. kalau Sunda kene order and tunggu diorg masak.. Johan nak mkn Sunda, tp kami2 yg dh kelaparan tahap merangkak di padang pasir pilih Nasi Padang sbb xyah tunggu2.. haha.. gmbr nye ade tapi xupload lg kot.. nnti la..

Hari Kedua kitorg meroyan soping.. mcm2 tmpt pak ambo bwk.. tp gmbr pon blom upload.. nnti la cite psl hr Kedua.. xsyokk ek cenggini.. asek lompat2 hari.. tp dh nk blogging sgt.. Kite lompat ke Hari ke 3...




Ni budak manje kededek.. celik je mate "nak kedai!!! nak kedai!!!.." aisyah dgn atuk die same je (cube untuk tidak menyalahkan diri sendiri..) hahahah...
Baju tu die pilih sendiri tau mase dekat Factory Outlet semalam.. sampai 3 helai heret baju yg same.. naseb baik atuk bagi peruntukan satu juta...

Hari Ketiga kitorg 'cube' untuk tidak menyoping.. (sbnrnye nak soping tp pak ambo nak bwk kitorg gi kawah gunung berapi.. so layannn)
on the way nk gi gunung berapi tu ade satu area tu diorg bela arnab besepah- sepah.. ade yg kt luar-luar cage je.. baik pulak arnab tu xlari.. (first andaian la).. Hapuz dh eksaited dh tgk sbb dh berbulan2 dh die asek nak beli arnab.. perasan je nk beli/jaga arnab, arnab ketotol seko kt rumah tu xterjage..
skali bile dh jalan depan sket tu baru nmpk bnyk warung jual satay arnab... haha naseb ko la arnab..

Haaa dah sampai, sebelum pegi td mak dh pesan.. mak kate "org pesan kt gunung sejuk, bawakla sweater.." tapi kitorg yang perasan mude-mudi ni mls la nk carry sweater2 ni kan.. lagi pun dlm van bukak tingkap xde la sejuk sgt pon.. skali bile dh btol2 naek kt atas gunung tu, turun van.. mak kau!!! biru mata hitam ku.... rase mcm nk terkencing2.. dgn angin sejuk yg tiup sepoi xreti2 bahasa... terus hidung rase kebas.. Haa padan muke korg.. sume nk menyendeng2 kt mak yg bwk shawl tu..


Taman Wisata..



Muke cover sejuk + kejung..

Encik Hapiz tu kene pegang tu, sbb die kejung diri kt situ.. tinggi ooohhhh... rase nak jatuh..

Ye... dgn romantik nye kami tahan nak terkencing bersama.. sejukkkkk...

Sume pakai spek itam sbb mata dh jadi biru.. mak je xbiru sbb ade shawl... aisyah dh brape kali terkencing pun xtau.. asek mngegel2 je..


haaa nmpk tu, saje je nk perangkap org dgn kuali yg panas2 sambil memanaskan tgn die..


Nampak xcili sebakul tu.. diorg ni bukan masuk kan dlm masakan ke ape.. diorg mkn gitu je cili tu.. agaknye utk memanaskan bdn kot.. kalau tourist mkn ni mau montot pun panas.. cirit-birit..


kitorg sume kt bwh, sape yg amik gmbr pulak??.. sape lagi kalau bukan, pacik yg bersungguh2 nk jual senduk nasik tanduk kerbau tu la... nak amik hati mak la tu..

haaaa tgk2.. kitorg kene serbu.. locals yg jual brg lagi ramai dr tourist... ayat standar "buat pecah telo kak.. buat pecah telo.." tp xde sorg pun yg jual telo.. pening2...


yg pakai baju oren tu la pak ambo.. senyum aje.. sbb mase kt hotel tu nmpk pak ambo pakai t-shirt je la kitorg pun dgn bergaya macho masing2 mls nk bwk sweater... hasilnye.. semua bulu2 (bulu roma) berkerja keras memanaskan bdn tuannye.. pasne kitorg pegi kolam air panas.. mls nk blog dh.. nk sambung buat keje... byee...

No comments: