Tuesday, January 26, 2010

Provokasi buat PakLong~~~

Sedikit cut and paste dr email yaya~mak, buat tatapan Pak Long yang berada nun jauh di India~~~

Mak :Semalam ayah balik kul berapa, mak call dua kali dia tak angkat pun

Yaya :Pukul 10. lebih, kitorg balik dr beli hamster ayah dh ade kt rumah.. lps tu ayah tido atas kusi sambil tgk golf..

Mak :Aisyah suka ke hamster

Yaya :Mak kene dtg la tgk aisyah.. kalau hamster tu panjat2 nnti die jerit 'nnti jatuh.. nnti jatuh'.. pastu die marah sambil mcm nk nanges sbb hamster tu x dgr ckp die.. pagi td bangun x nages pastu terus duduk kt tepi cage tu...

Mak :abis gi sekolah tak nak bawak hamster ke..

Yaya :X, hari ni gi sekolah xnanges pun.. xyah dukung, jln sendiri je.. konon2 mcm dh besar la tu sbb dh ade hamster.. Smalam mase kt kedai pun, kerek je pegang hamster.. kalau org tgk semua die marah mcm la org tu nk amik tikus die.. semua kene Ah!! Ah!! Sambil jeling2.. pastu ckp "asya unye.. asya unye.."

===================================================
Bile kat rumah ade org bukak pintu dr luar je mesti eksaited..
aisyah: "palong!! palong!!"..
ibu: "bukan paklong.. paklong dekat India..."

8 comments:

~R.A~ said...

pak long? abg johan g india ke?

yaya said...

tak,
1. paklong pegi keje sampai hitam legam..
2. paklong pegi keje jauh sampai xbleh cuti balik kampong..

~R.A~ said...

hahahahaha...hahahaha...pon boleh la cmtu ek! pak long dah jumpe awek br kt pahang.sbb tu lah x balik kampong.hehehe~ (bt fitnah)

yaya said...

kalau ade awek baru kt pahang tu maknenye Pak Long dh main kayu tiga..

CiLaa said...

haha lawak la yaya ngn ecah nih..
ape la paklong ecah tu..
cila dok india jugak tp selalu je balik kl..muo pon balik..

yaya said...

mungkin tongkang dh penuh.. terlebih muatan kang karam pulak..

Johan said...

Wuah?

Kutuk orang secara berjemaah ye?

Aisyah sorang je yg baik :(

yaya said...

ahahahah.. dh terlambat...