Wednesday, November 26, 2008

si totet yang sememeh & kisah bengang..

last two days aisyah has been suffering fever. but not until last nite that i notice aisyah had one tiny tooth.. org tua2 kate kalau nk blaja / dapat benda baru nnti baby dmm.. hmm ye ke? tepuk dada tanye iman..


ni si totet tgh bengang dgn ayahnye sbb buat kerja2 pembersihan hingus dan tahi hidung.. totet dh xdmm tp saki-baki hingus tu still ade lg..
nampak tak rambut ala2 abu bakar ellah tu.. haa tu macik cikin die yg potong.. geram katenye sbb dh masuk mate.. huhuuuu ibu aisyah xdpt buat first-hair-cut utk aisyah.. hapuz la ni punye pasal, org nk potong hr tu die xkasi.. kan dh kene potong jugak..

hmmm ade lagi satu kebengangan yg dtg from ibu aisyah.. smlm macik cikin pesan pg ni suh bwk susu dak totet.. so memlm tu hapuz pg la the usual supermarket.. tp xjd beli, tau sbb ape?
usual price of one big tin RM56.90, but last nite it was already RM71.00.. Hakkk!!!!!.... apelagi kene basuh la minah counter tu.."u tau x kalau i report ni, u semua boleh kene tangkap tau!!!.." ade ke patut sampai rm71.. melampau betul la diorg nih.. carrefour/tesco pun xsampai rm70 tau..
tu la kekadang kite sebagai pengguna ni kene tau hak kite.. cam susu baby, nk xnk kite kene beli kan.. tp kene gak la survey price kt tmpt2 lain..
moral of the bengang story : mlm ni aku dpt gi shopping lagi.. (alasan, cari susu totet..)dusshhhh!!!..

1 comment:

myheart said...

si totet dah jadik tetembun...welcome to the club ecah.kikiki