Monday, November 17, 2008

Pengumuman Penting!!!!!

disini ade pengumuman penting..
saye baru dpt tau dari kawan saye..
name die syila..
die cakap lelaki yg kawen 2 bleh jadik ningai dan binjai.
walaupun saye xtau ape ningai tu, saye nasihat sume lelaki agar berfikir 2 kali sebelum kawen 2..
skali lagi diingatkan ~
,
"Ningai Dan Binjai!!!!"
.
bahaya-bahaya, amat berbahaya..
.
p/s : kalau abg jadik binjai, yaya buat sambal goreng tau (mintak izin dulu)..
.
pembetulan : kawan saye ckp bukan 'ningai' tetapi sebenarnye 'bingai'. harap maklum...
.
.

14 comments:

myheart said...

erk apekah nigai binjai..ape ne..terung aku tau la..huhu..cillaaaa..

yaya said...

silap-silap.. bingai dan binjai.. mungkin maksud cila tu binjai yang bingai kot..

aku bg cadangan je.

myheart said...

bingai tu aku cam tau jek..wahaha...bingai punye bos...haaa..camtu la kot...tak pun binjai tu name bos cila..bingai punye binjai..wahaha..larikkk

yaya said...

wahahhahahaah aku paham aku paham dh..

mmm.. cila, name bos ko binjai ke? *garugaru*.

macam sayur-sayuran je.

yaya said...

ape kate kite pastikan bos cila xbace blog aku nih..

kang ade yang kene "YOU ARE FIRED!!!!!.. bzzztttt..."

otromen binjai..

wahahahahhha!!!!...

GuRL said...

ahahah pe korg merepek nih..tp makaseh la sbb wat aku gelak sorg2..

die sgt bingai dan kelihatan seperti binjai..aku xtahan lg ngn perangainye..

let's start the war..

myheart said...

cane nak pastikan?..pastikan kau dgn aku..jgn ada cinta lain..lalalalaa...ct noliza

yaya said...

binjai tu bentuk die mcm terung.. mungkin bos cila pun bentuk badan seperti terung..

bayangkan binjai berjalan2 disekitar opis sambil bercekak pinggang.. erkk.. binjai ade pinggang ke..

tada.. tada..

myheart said...

patot la bile ckp pasal binjai aku terpk terung..bentuk die same eh...aku tatau la..wahaha...

ade la yaya..die ade shape woooo..

Johan said...

BINJAI:
The Malaysian Mango (Mangifera Caesia), locally called Binjai in the Malay language, is a species of mango widely cultivated in areas of Malaysia, Indonesia, Singapore, Brunei, Papua New Guinea, and the Philippines... The fruit can be eaten dipped in chilli and dark soy sauce.
Source: www.wikipedia.org

BINGAI:
- a person who is stupid, dumb, idiot and smelly.
- Jack is the most bingai man i ever met.
Source:
www.urbandictionary.com

yaya said...

wahhh bagus laa ade org buat research utk kite..

baru kite sume tau bingai is suppose to be what we expected tp binjai tu rupenye mcm manggo..

so mungkin bos cila ni katik orgnye.. kalo terung tinggi sket..

kahkahkah!!!...

Johan said...

Tapi btol ke bos syila tu smelly? Kalau tak smelly tak dikira bingai taw..

Cuba suruh syila pegi cium ketiak bos dia, ade bau tak.. Ini perlu utk confirmkan sama ada bos dia tu bingai ataupun tidak. Kalau ade bau harum2 masam2 mcm bau binjai pun kira ok la, boleh la dikira sbg bingai..

johari said...

Ni ape but keja sia-sia ni, hentikanlah saje, macam johan tu bagus, tak tau but reseach....

yaya said...

buat ape nk research psl bnde2 remeh mcm ni. sbb kitorg ni sume blogging pun time office hours (tu je mase yg ade). mn ade mase nk buat research while juggling between work and blog. lg pun ningai, ke binjai ke, bingai ke, xpenting pun sume tu..

johan xpela, currently die xde buat ape2, duk lepak kt umah je. lg pun die kene biasekn buat2 research ni, kn nk jd pensyarah.