Thursday, October 23, 2008

Kisah Keseronokan Hari Raya .:3:.

Haa ni kisah hari raye kedua pulak.. time ni masih kat muo lagik.. hari ni kitorg lepak kt umah je, smlm dh penat seharian beraya kt pagoh.. Lagi pun kitorg dh ade plan. konon2 nak main bakar2 ayam..
tapi proses membakar ayam nye xsempat nk snap gambar, sebab sibuk sgt kt dapo. sian aisyah pun terabai.. terpakselah aisyah main2 dgn macik2 & sepupu-sepapat saje.. kurang kasih sayang betulla..



ni aisyah atas riba ika(cousin). ske betul ika pegang aisyah, praktis nk dpt adik la katekan..


mase kat muo ni jgk aisyah xmenang tgn (cewahh.. cam bz je bunyiknye).. mmg la bz.. bz ngan macik2nye sume.. asik main aje keje die, nak suh tido punyela susah. last2 atuk masuk kan buai, pastu bukan reti nak duk diam, ni la budak yg ibu die xpenah masukkan buai.. jim alip kap wau nun betulla..



lena dibuai mimpi indah bersama tigger toing-toing nye..

seharian bertungkus-lumus encik hapuz membakar ayam dan satay. inilah hasilnye.. menu yg dihidangkan : ayam bakar, kentang bakar, satay & kuah kacang hangus (nine la ni takut kacang goreng melatop), mihun, puding, buah-buahan & kek harijadi perisa oren..
cume mihun dan puding saje hasil tgn saye.. yg lain encik hapuz dan mak.


besdei boys : ocet (30 sept), zahar (1 oct). nampak tak kuah puding dlm tupperware handle merah tu, esok nye dh jd eskrem puding sbb ltk kt freezer.. hahaha..


Esok nye kitorg sefamili pg balik kampung lg. raye first tu xsempat nk cover sume rumah.. nak buat note sket kt sini... baju kurung hijau tu sbnrnye beso dr pemakainye.. tp sbnrnye pemakainye slim aje.. ehehe *blushblush*.. nampak tak blakang tu ika, sbnrnye nak ikut skali tu tp maknye xkasik.. syiaann ika..


aisyah pokok pisang katek & *abuvvzztttzz* nye.. menci la aku ngan tudung nih, asik ade karipap2 je.. eh apsal pewot nampak cam buncet je tuh..

hari ketiga ni sempatla jugak g umah mak ude dgn mak uteh, sampai mlm bejalan.. tempatnye jauh nun d sana.. mase kt umah mak ude tu mak dh pesan balik sebelum maghrib. tp kene tahan pulak, mak ude suh balik pas maghrib, pastu cite plak bermcm2 insiden yg menakutkan. aku yg sememangnye berhati kudus ni mestila rase cam nk dmm kuskus.. dh la xde lampu jln, seb baik ade aisyah. bleh la berlagak cam main2 ngan aisyah.. xpandang pun jalan kt dpn.. nak pandang blakang ape tah lagi..

No comments: