Wednesday, October 22, 2008

Kisah Keseronokan Hari Raya .:1:.

Disebabkan tahun lepas kitorg dh raya pertama dekat Kelantan, so tahun ni terpaksela beralah and balik muo raya pertama.. Naseb baik jugak, kalo x sian mak mentua masak sowang2.. kakak2 ipar raye pertama/kedua baru balik muo sbb masing2 balik kampung husband.
mcm ni la kite, bermuafakakakakakak.
lain plak dgn my mum. my mum lg ske me and my sis kalo raye rumah mertua than both xde, tp balik raye dgn mak mesti both ade. faham x, kalo x abaikan aje.. huhuu.. kurang ekonomi betulla..

Dengan keadaan yg xterbiase raya tanpa mak & ayah disisi memberi duit raye (isk..isk..) kite buat aje la sperti kate pepatah masuk kandang kambing mengembek masuk kandang harimau mengaum, tp heran la, aisyah pg mane2 pun bunyik die same jgk - abuvvzvtzvtzvtzvzt!!!!.... atau atetetetetetete..... heiwan apekah itu..


barisan belakang : cacabi, aku le tu, hapus, mak, abah, angah, ika, abg omar
barisan depan : separuh ani, ijie, ari, zahar, ocet(oktet kot hehe..) , nine(sbb die adik nombor 9)
xde dlm gambar, bwh kerusi mahupun blakang kamera : ina, ude, farhana, abg halim
hanya org2 yg ade famili besar saje tau betape susahnye nak amik gambar yg betul2 perfect..

di pagi raya, tatkala mereka sibuk bersiap-siap nak g mesjid, yg pompuan sume tgl umah bantai sambung tido kuikui.. aku pun termasuk skali la tu.. sudahnye diorg balik mesjid kitorg sume xmandi lg.. kalo ayah ade ni mau kene sambar halilintar... desyiiuuummm!!!..

penyimpan mohor2 besar

kerusi 'mohor' ni mase kitorg balik muo mmg dh ade kt umah dh, mak kate ude yg hantar.. sudahnye kusi rotan feveret aku tuh dihantar ke ruang tengah. bergaya betul mak dgn kusi barunye.. hihii..

kalo pandai cube teka sape tgh pk nk collect duit raye.. haha..


sian aisyah kene mandi pagi2, dh sambung tido kene kejut plak dgn ayah die pas balik mesjid. rambut pun dh mcm pokok kelapa katek.

No comments: