Monday, October 20, 2008

.:: 2 Days Before Open House Jasin & Yaya ::.

2008 Raya preparation was a bit slow. Everything was last minute, we didnt even buy any kuihs and there's no special change of interior design for the house. Anyway, we were planning to raya sakan this year, but everyone keep asking for openhouse.. So this is for you guys..

.:: 2 days before Open House Jasin & Yaya ::.

Kitorang punye menu planning punye la penin sakan sampai telepon org pun tercakap pasal menu.. ish.. ishh. tu xmasuk tukar2 menu lagik.. penin penin..

Antara menu yang di cadangkan :
Mee Bandung, Mihun Goreng, Laksa Johor, BBQ, Nasik Ayam, Nasik Impit Kuah Lodeh, * tetibe aku teringat gulai lemak nangka.. * , dan macam2 lagik lah yang aku pun xpernah masak.. ngeh3 bukan diorg tau pun aku xpernah masak..

Memula nak sangat buat laksa, tp kuah laksa pulak xjd dtg..

Menu ni bertukar2 selama seminggu lame nye.. Until last thursday we decided that we would do BBQ, Mee Bandung, Lontong Kering (which was never on the menu), Puding, Roti jala ( eventualy we decided to order because xde mase nk mengkirai2 jala).

First step, kitorg perlu cari tmpt bakar ayam. Thursday evening after kerja penin2 tu kitorg pergila Carrefour Alamanda. sbb tahun lps beli kt sini. Tetibe je department BBQ tu dh jd department sukan air. temenong jugaklah kejap kt situ.. mn nak carik tmpt bakar ayam nih. kebetulan td ade amik hanger, xkan nak bakar atas tmpat sangkut baju plak..

dh la disapointed, carik perencah mee bandung pun xde. disapointed lagik.. pastu dh beli brg2 ala kadar, kitorg pun gerak la gi umah Encik Pembakar Ayam. Hajat dihati nak pinjam tong air je, tp apakan daya makcik dh masak rendang minang, soru la skali. Hujan renyai2 and gelap mengkabuskan pemandangan.. aku duk sibuk cari jalan kaler oren seperti yang dilukis zul dkt ym gune marker oren.. tp seb baik husband aku bijak orangnye.. jumpe gak jln 3/18, tp xkaler oren pun? dh tu carik la umah nombor 57. nk tgk nombor rumah punye la susah sbb kabus kt cemin mate ni.. pastu nmpk samar2 je 129. Haaakkkk!!!! brape bnyk umah kt jln ni sampai seratus lebih nombor die.. adela tyr berpusing sejauh 400m baru jumpe rumah yg bnyk pokok betik..
*gambar raye kt umah zul, tgu zul transfer*

balik dh kul 12 lebih.. ngantok tido. sempat kemas sket2 je umah yg mmg sentiasa berselerak tu. (slalu aisyah yg jd mangsa kene blame sbb rumah sepah2.. hikhik)

Next day i went to office with the menu running inside my head. mcm command promtp yg sentiasa running tu.. xberenti2 seb baik xhang pale otak nih.. sampai je terus stat keje.. hr ni pakai baju kurung, besenye casual je. ade plak org tegur, uiiii macik pakai baju kurung hr nih.. suara hati berbicara "tu la korg xtau aku ade intebiu hr ni, hikhik.."

after lunch kul 3 i went for the interview.. off record..

pas intebiu ujan plak tu.. ish kabus lagik.. g amik husband kt putrajaya. pastu g umah member die. konon2 nk g pinjam meja ngan kerusi, skali ter'raya skali. kitorg nih mmg ske raya.. makan kuih popiah mini. rase mcm nk bwk balik je satu balang tp seb baik bleh kaber lg. hihi..
on the way balik umah, kete wira yg gagah perkasa tu dh jd mcm lori site plak rasenye.. bayangkan dgn meja lipat plastik tu dgn 4 bijik kerusi + stroller aisyah kt bonet.. asal brek je pale terhantuk ngan kaki kerusi. wahahahahahahaha aku duk gelak kn husband je.. ade gambarnye tp xupload lagi.. sementara tu korg bayangkan je la eh..




balik umah, kemas ape yg patot, tido.... sian husband buat keje sampai kul 5 pg.. apakan daya..


1 comment:

myheart said...

hahaha..klaka..ngan bayang ne...letak la ganbanye yaya...kikiki