Monday, October 7, 2013

Wednesday, July 31, 2013

Ramadhan Day 4

Iftar @ home.

Antara kuih yg wajib buat bulan puasa is popiah. Buat bnyk2 bleh freezekn. Setiap hari goreng 5 bijik.

Macam biasalah. Sape yg request kenalah tolong gulung. Hehee.

Ramadhan Day 12

Dek xpuas hati dgn karipap2 sadin yg mokcik2 jual kt bazar tu, kami buat karipap sardin sendiri. Inti bertimpa-timpa wa cakap luuu....

Cantik je karipap tu. Gebusss

Tuesday, July 30, 2013

Ramadhan Day 6

Ade pokcik budak nk mkn ondeh2. Layannn.....

Ramadhan Day 15

Iftar @ Nyonya Valley with Mastercard colleagues.

Some of the pokciks and mokcik wif the girls.

Ramadhan Day 16


Iftar @ Seoul garden with Mastercard Technical team a.k.a Technobots.

Warning!! Photos overloaded.


Monday, July 29, 2013

Ramadhan day 20

Buka puasa @ Sharifah.

Sbb ayah kate jr ni penat marilah kite berbuka di luar saje.
Tapi sebenarnye hati tu nk mkn mihun goreng smlm. Smlm xpuas mkn.
Takpe mihun goreng selamat dlm peti ais, balik nnti kite morehehehehehee.

Ramadhan Day 18

Iftar @ Paradigm Mall

Hari sabtu biasanye kitorg keluar utk urusan2 rasmi. Mgu ni bwk airis cucuk, tindik telinga aisyah lg sebelah, ambil cermin mata hapiz dekat IOI mall.
Sebab just last thursday dh pegi ioi buka kt seoul, so today kite pergi Paradigm.
Kitorg buka subway n Kenny Rogers. Mintak maaf la enchek Kenny, aimy muntah belahak kitorg tadah pakai cwn korg. Lepas tu sembunyikkn bwh kerusi. Ngehehehheheh.

Gintell promoter.

Sand art

Tindik telinga. This was before we headed to ioi.

Airis photo bombing la...

Ramadhan day 19

Sebab hari ni ahad, maka kite amik peluang masak makanan yg tekak rase nk mkn.
Beli kt bazar pun bukannye dpt yg same yg selera tekak.

Mihun goreng n sambal kicap
Pau kari n kaya
Drummets n nugget
Tempe goreng
Puding karamel

Tuesday, July 23, 2013

Kreativiti la sgt

Sebab tak larat nk dukung sorang and tolak stroller, maka duduk la kamu dua orang dlm stroller begini. Hahhahahahha mampu ke?

Dh mcm kembar dh pulak. Kembar pun pakai stroller double tu. Ini boleh kate kembar siam.

Kreativiti la sgt kan..... hambek kau. Haaa...

Tuesday, July 16, 2013

Onde onde

Bila puasa je kuih ni mesti ada. Ni kuih feveret ayah.

Selamat berpuasa semua....

Friday, May 31, 2013

Noor Airis Annisa Sufiyyah binti Mohd Hapiz

Assalamualaikum.

This is our little addition to our family, my precious lil baby girl Airis. It means keberkatan.

She was born on 27 april 2013, a year after her 2nd elder sister. We now have 3 girls.

My hopes are for my girls to be happy, strong and their bonds are tied up till jannah.

All my doas are for you all. Love.

Happy Birthday 'totet' & 'sketol'

We officially celebrated the girls birthday at mak ude's house in Melaka. It feels right since most of us were there. And the kids enjoyed it.
Special moments are celebrated with your loved ones, thats what important.

Happy birthday girls. I love you so much, more than i could ever give.

Sabtu 27/04/2013

Hari Sabtu, mcm biase le pegi ctg. Tapi kali ni ctg buat kt labour room sbb dtg spital dh ptg, klinik pun dh tutup.
Lepas ctg tu nurse kate dh ade contraction every 20 mins. Mmg dh rase pun tp sbb xsakit so abaikn je (blagak ko).
Nurse pun suh balik dgn berpesan-pesan 'kalo turun tanda air ke darah ke walaupun sikit terus dtg spital iyeee', mungkin dia xtau rumah kitorg nuuuuunnnnn sane haila haila jauhnye.
Ahhh malas la nk crite panjang2, summarize je la eh.
Lepastu tu pegi Restoran Haslam makan tgh hari sambil tgk hindustan.
Agak2 org keliling dh pandang2 bila diorg ni nak blah, gerak gi KLCC. Beli perfume, dpt voucher, beli baju dgn voucher, pegi toilet yg byr rm2, makan 1901, pegi kedai chocolate sblh garret tu. Pastu dh penat, moh la kite gi spital semula.
Sampai pukul 8mlm thanks to trafic, check in (wahhhh dh mcm otel plak), masuk labour room, pukul 10 sakit, spital blackout, code red code red. Oh no tamau operate tamau tamau. Letrik ade balik, baby pun kluaaaa.

Lahirlah seorang lg puteri tepat jam 11.02pm yang diberi nama Noor Airis Annisa Sufiyyah. Horey!!!!

Gambar dibwh adelah perfume, bukan Airis. Hohoho.

Thursday, May 30, 2013

The 13th Smart Kids Expo

Perkara overdue adelah sgt sinonim dgn saya. Stakat overdue seminggu tu kacang je. Sampai boring xtau nk buat ape.
Dahla hari2 kena buat CTG. Alang2 enchek hapuz pun cuti, kite buatla drama kalau-tibe2-nk-terberanak-cemane? Haaaa Apekate kite gi klcc/pwtc/sogo/etc.

Macam tanpa dirancangkn, padehal tiap2 hari search event ape ade kt kl.

19-21 april ada Smart Kid Expo, ni le first time tau ade expo ni. Padehal dh yg ke 13 kot.
Macam2 ade, tapi xsempat le nk amik gmbr bnyk2.

Muhammad Adam Iskandar 13/04/2013

Ini dia anak johan. Kusssss semangat.

Kaktus ku

Umum mengetahui yg saya mmg xboleh bela.pokok. Belala pokok ape je musti mati, hatta kaktus sekalipun. Hohoho.

Pokok kaktus ni sbnrnye dh nak mati, xtaula cemane dia bleh bertahan. Bak kate band sigs 'Rain or shine, the pokok still stands'

Oleh kerana dia bertahan, marilah kite bagi dia rumah baru. Chanteq kan. Harap2 balik pantang nanti ko idup lagi la ye kaktus..

Mandi & minggu yg boring

Being kids, anything simple could make them happy. Tengok la bebudak ni, kalau nk suruh mandi mesti bersilat dulu, dh masuk bilik air nk suruh klua pun kena bersilat dulu jgk.
Especially when diorg ni berdua, kalau salah sorg xde senyap la sikit rumah.

Ada satu weekend tu hapiz balik muo dgn aisyah sbb nak teman mak gi kenduri kawen, mati kutu aimy kt rumah. Penat mak ko agah, muke stone je.

Aisyah's early birthday present 28/03/2013

Haaa certeka apekah hadiahnye and knape early.
Tunggula eh. Gambar dlm kamera lg. Nanti kita hapdet post ni laju2.

Ummat Genius fun activity with Kepsi 22/03/2013

Akhir bulan 3 hari tu tadika aisyah buat aktiviti dekat KFC sg chua. Colouring contest kekdahnye. Aktiviti ni utk budak2 je, parents xdijemput pun. Butttt... biasela, papadom kite tu mn nak bg lepas anak dia kan. Disebabkan papadom kerja, maka ibu la kena jd mamadom skejap (mentang2 ibu boleh masuk keje sesuke hati). Sebab tu la kitorg ada gambar2 ni. Hehehhehe. Parents lain xde hokey, mesti cikgu menyampah. Maapla cikgu dila ye.

Colouring contest utk budak2 tadika. Tp apsal ade budak sampai umur 8 tahun ni. Xaci tau, haruslah diorg yg menang. Kalau ibu tau, ibu bawak kaler aisyah kotak yg paling beso tu ade 72 kaler. Wahhh emosi ko, patut la parents xdijemputkn hahhaha. Tapi xpela dpt mkn kepsi free, ade games bagai. Tapi aisyah xmenang pun games tu. Ko ni baik no la kakak, cengelat sket2 xpe. Kikiki.



Aisyah & Aimy

My two beautiful girls.

4 or 3?

That moment at night when i look at my babies faces and my mind flies back to November 2010.

Sunday, May 26, 2013

Selamat Pengantin Baru *Syila & Lokman*

Tarikh kawen diorg ni same dgn tarikh nikah kitorg. Sebelum ni celebrate birthday same2, lepas ni anniversary pun same gak. Ahaksss.

Mane bleh, anniversary i nak romantik2 duorang.
Yeke? Selama ni pun anak2 kacau daun. Hahaha nasebla...

Plastesing

Sape dulu kecik2 penah main plastesing! Angkat tangan!!!..
Tapi dulu mase kecik pandai buat ular dgn taik je kan. Kahhh.
Gajah tu dpt kat aisyah sekejap je. Sempat amik gambar je. Lepas tu.... PEK!!!!!!!! Leper suda....

Aimy's first wayang trip

Dulu rasenye kitorg adik bradik first time tgk wayang cite robokop. Ntah betul ke x, sbb mase tu rasenye xskolah lg, abah kot yg bwk.
Lps tu xde dh gi tgk wayang sbb nk harap ayah bwk, nehi heyyyy. Nak pegi sendiri, duit nehi heyyyy.
Kehidupan yg ala2 mak bg duit mkn, mak xbg duit mkn kt rumah sampai unibesiti, jd mcm mn nk tgk wayang u tell me.
Boleh je nk pg, bukannye xde duit sgt pon, tp kn tgu crite yg betul2 best. Xde keje nk pg tiap2 mgu.

Budak2 ni kecik2 ayah diorg dh bwk pg tgk wayang. Tapi siap la korang nnti ye, ayah kate kalau nk tgk wayang boleh pg dgn ayah je. Nehi boifren2 hahahah. Papadom sgt. Tak sedor diri dia tu dulu pg tgk wayang dgn sape.
Eh lupe hapuz dulu tak reti tgk wayang.

Ni kitorg pegi tgk crite Wrect it Ralph kalau xsilap. Kt KLCC. Siap angkut ika skali. Aisyah suke sampai tiap kali nmpk iklan cerita tu mesti ajak tgk tv besar. Aimy..... tido sepanjang cerita.

Lepas klua wayang tu kitorg pg belikan diorg cupcake sorg satu. Siap belikan mira lagi. Tapi esoknye bile nak anto ika balik tgk cupcake tu dh kena gigit. Semua kena gigit sikit sbb suspek nk rase semua perisa cupcake.
Saye syak mesti en hapuz. Hahhahaha.