Friday, November 25, 2011

Motor sape nih??

Published with Blogger-droid v2.0.1

Thursday, November 24, 2011

Dried Aprikot

Ibu n ecah dinner bende ni je mlm ni. Aiyokkk sedap sgt xbleh tahan la. Kt mesia ade jual x yg btol2 same mcm ni.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Big Bad Wolf Sale.

Hadoiiii naseb baik xpitam la. Panjang gile beratur (walaupun sbnrnye bukan diri sendiri yg beratur). Haahhahhahah. Naseb baik ade kawan2 yg gagah perkasa tolong beratur kan. Kalau kene beratur sendiri mmg pitam betul2.


Tapi puas hati la dgn hasil tangkapan. Rase nak pg lg, tp xsanggup je rase.


Buku-buku mostly rm5. Ade yg rm3, ade yg rm8. Buku kanak-kanak kebanyakannye rm3 & rm5. Condition pun ok lg, tp kene pilih la.


Novels, biografi, history books tersgt lah bnyk. Kalau johan pg mesti die gile jgk. Td cari Danielle Steel, tp jumpe satu je, dh habis kot. Dapat Nora Roberts, terus amik 6 novel.


Mcm xpuas-puas cari buku, sbb asik nmpk buku yg best je dlm bakul org lain.


Satu lg, naseb baik xbawak ecah. Kalau bwk mesti semua die nak. Yg mak die belikn pun dkt 20 bijik.


Menyesal tak pg yg first sale kt MAEPS dulu tu. Pade sape2 yg suke buku, pg jgn xpg 24 - 28 nov South City Plaza.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Wednesday, November 23, 2011

wordless wednesday (padehal dh post bnyk dh td)

Published with Blogger-droid v2.0.1

My lil kitchen helper.

Permainan dapur jadian ni dh ade 2 dh. Satu kt rumah atuk, satu kt rumah ibu. Yg ni atuk ayah beli kt mekah, satu beg besar penuh toys die je. Dh besar nnti kalau malas masak tak tau la nk kate ape ye ecah.


Published with Blogger-droid v2.0.1
Published with Blogger-droid v2.0.1

baju atuk mak beli dkt mekah.

Published with Blogger-droid v2.0.1

Kuasa Redha..

Pernah tak korg rase ape tu kuasa Redha...

Nov 2011 -
Keguguran due to stress. Mase tu tgh training n exam, mmg tak sempat nak study. Training pun ade yg tak pergi sbb xsihat. Stress gile sbb nak pass sgt2 exam tu, ade 3 exam/certification. Pagi sebelum exam (mase ni dh tau gugur tp belum pg DNC sbb nk habiskan exam dulu) tu berdoa "Ya Allah, kau dh turunkan ujian ni pada aku (keguguran), at least kau luluskan lah exam (cert) ni".. Alhamdulillah semua pass dan terus pg DNC dgn hati yg tenang. ye ke, sbnrnye lps DNC tu baru tau lulus. tp tetap tenang.

Jun 2011 -
Terasa nak pregnent yg teramat sgt. tak tau nape. agaknye mcm mn la org yg dh lame kawen tp xde rezeki lg tu kan. Sanggup tiap2 bulan beli fertiliser & pregnancy test kit secara pukal (kakak farmasi tu mesti ingat budak ni makan kit agaknye).. tiap2 bulan test (since Jan 2011). Tiap2 bulan dissapointed. Last2 fedup. Bile fikir org2 lain yg lagi lame tgu nak dpt anak tp xdpt2 baru la redha tu dtg. Berdoa lg " Ya Allah aku redha, kalau ade then adela, kalau xde then xdela, anak angkat pon bole.." Alhamdulillah, hujung bulan tu test dan disahkan pregnant oleh test kit tu..

October 2011 -
Terase sgt2 nak makan popcorn USS. tp diri sendiri pun tak kuase nak pegi USS time perut tgh boncit ni kan, apetah lg nak suruh org.. xpe la redha je la, lps bersalin nnti pegi je la kan. Skali semalam surf internet rupenye Garret Popcorn dh bukak dkt KLCC. Kawan ckp "muke ko sampai merah sbb happy sgt".. Ye saye nanges jugak sikit2... Ibarat en.Hapuz yg happy balik rumah lepas beli motor Kasawari tu. ape lah yg ade pade popcorn tu sampai mcm tu skalikan.. Korg nak tau pegilah beli sendiri.......... Saye berlagak sabar and akan pergi beli hari Kamis depan sebelum gerak pergi Terengganu.

Pengidamans Dasar Pentamak
Nak makan karipap ikea - beli 1 dozen makan sampai habis secara berjemaah

Nak makan biskut thins ikea - beli 8 kotak, 2 kotak dh habis, yg lain sembunyikan dr org

Nak makan Garret Popcorn - rase mcm impossible sbb garret popcorn ade kt singapore je. Tp bile surf2, rupenye dh bukak dkt KLCC. Hoyeh hoyeh!!!. mungkin saye akan beli 1 Gallon tin punye.. siaplah kau!!!!!!!..