Tuesday, June 28, 2011

Penggunaan tatabahasa inggeris yg semakin up!!

1. Who letak bedak kt situ?
2. Tadi why ibu cakap nak pegi naik kuda?
3. Surprise!!! (sambil kluakan mug kecik dari goodie bag)
4. Haisyyy siape buang sampah kt sini, buang la dalam dustbin!!..
5. Outstanding!!! (hasil tengok agent OSO setiap pagi sebelum bersilat dgn ibu sbb taknak mandi) - semalam aisyah dh mandi dgn teacher... ade ke alasan mcm ni..
6. I'm sorry I'm Sorry I'm sorry (selepas tumpahkan separuh dari susu tepung tgh2 malam bute)
(make malam tido tak minum susu.. hukuman kejam)
7. (Bangun pagi esok nye) Ibu, aisyah dah say sorry, ibu jangan marah ye...

Macam-macam la lagi.. tak ingat dh..


Nota: Cakap I'm Sorry pun lepas kene marah, kalau tak die senyap2 kaut balik susu tu masuk bekas.. haishhhh gerammm tahap tujuhbelas..

Pemikiran gila zaman remaja...

Tadi blog walk kejap.. pastu terbace ade satu post budak universitas pasal aktiviti kuliah die.. Teringat zaman2 kuliah dolu2...

Salah satunye, kamsis/kolej adelah sgt jauh dari fakulti.. And mase tu saye sangatlah egoistik debommm tak mau naek bas sbb tak mau beratur.. make berjalan lah kite ke fakulti tiap2 hari sampai tahun 2 ke tahun 3 tak ingat la.. jauh tau 2 kilometer boleh jadi rase mcm 10 kilometer kalau berjalan di terik matahari.. dalam keadaan itu mental kite harus la bengong dan pemikiran mulelah mcm2.. Biasanye kami ber4.. tapi sbb mase tu cila dh ade motor, makenye cik cila and cik fit naek moto.. tinggalla saye dgn cik nat je berjalan terkedek2..

Nat: Nanti aku nak beli moto.. tapi belum cukup duit..
Saye: Kite beli helmet je dulu.. kite jalan pakai helmet..

Saye: Nanti aku nak bawak kete la, sbb mak aku tak bagi bawak moto..
Saye: Dh ade kete nanti, kite naik kete sambil pakai helmet moto..
(nak balas balik kejelesan terhadap org yg dh ade kete dan moto mase tu, make kite rase cool kalau boleh bawak kete sambil pakai helmet moto, dalam hati kate "Kau ingat kau sorg ade moto?, aku ade helmet kete laaa!!!!!)

(semuanye gara2 jalan dibawah kepanasan matahari melampau.. maka otak dehydrated dan tak dapat berfikir dgn waras)

sekian....


Nota: Saye juge biase sgt ditinggalkan teman2 sekuliah di hari weekend, gara2 egoistik tak mau naek Komuter pegi Mines atau MidValley (kecuali kalau ade org amik naek kereta).. Dari pada ketiak basah dan sememeh, lagi baik aku layan kera-kera UKM... <--- jangan sangka duduk bilik bace buku ye.. saye malas belajar, tapi rajin bekerja (ape motif? bukannye bos kau bace blog kau kan..)

PERLU MOMENTUM!!!

Ini memang betul2 laman 'sesawang'.. Rumah ni xde aktiviti gara2:

1. Kerja Baru
2. Opis baru yg tak bagi can langsung org berblog...
3. Kamera baru yg susah benor nk upload gmbr ke blog
4. Kebizian melampau nape pun tak tau..
5. Kadang2 kene keje sampai malam, kalau tak keje sampai malam kene pegi gim, kalau tak pegi gym mesti kene kemas rumah plak..


PERLU MOMENTUM!!!!!!!!!!!