Saturday, December 31, 2011

Sikit2, Lama2 jadi xkuasa nak mengira.

Sejak kawen 4 tahun yg lalu, kitorg dh start menabung. Dh lame2 jadi bnyk gile pulak coins ni, sampai dh xkuasa nk simpan lg. 2 tabung botol tu pun dh penuh, tp mls nk membazir beli tabung baru.

So kitorg decide inilah masenye pegi hantar coins nie semua ke bank. Tahun lepas penah gak bwk gi bank nak kire, tp pakcik bank tu xkuase nk kire (padehal pakai mesin je kan).

Kali ni kitorg dh siap kire, kalau xterime jgk siapla. Baling kt muke pakcik tu, konfem pitam.


Hasilnye semua skali adelah RM650++. Yang lebih2 tu simpan untuk aisyah main kude kt alamanda.


Sekian, ecah xboleh harap kire coins. Sekejap je, lps tu dia tinggalkan ibu sorg2. Kerja nk bwk gi bank ni kite serahkan pd en.hapuz dh la yek. Cube try bwk air sebaldi, mcm tu la berat die. Silap2 boleh terkencet.


Hahaha.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Monday, December 26, 2011

Tuti Puti?

Konon2 dulu ckp kalau boleh turun 5kg baru nk mkn tutti fruitty. Azam je, lps tu pregnant mmg tak la kan nk turun 5 kilo. Ntah2 lg setahun baru dpt mkn.

Alang2 bdn tgh nk naik, baik kite mkn je bnyk2, nnti tgh pantang dh kene tgu lg 2 bulan plak.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Thursday, December 22, 2011

Persediaan

Hasil tangkapan dekat GM Plaza Klang. Dapat kail 2 set blanket/bedung (8 pcs), 5 set carter's bodysuit (25 pcs) newborn - 6 mnths.


Blanket tu satu set rm30. Satu set ade 4 keping.

Bodysuit satu set rm25. Satu set ade 5 helai baju.


Okeh, puas hati.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Wednesday, December 21, 2011

Kau ado?

Sedap teringat2.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Tuesday, December 13, 2011

Percubaan tiup belon sampai terkentut kentut.

Published with Blogger-droid v2.0.1

Manhattan Fish Market

Tadi tetibe hapuz ajak makan Manhattan Fish Market. Apelagi, kesempatan tak perlu masak harus digunakan sepenuhnye. Nampak no pemalaskan.


Sup aisyah sampai dulu. Kemain lg slurrpppp, padehal td merajuk sbb donut pink kt big apple tu dh habis.


Kitorg order ni, share je. Apetah name die, tp khas untuk krismas menu ni.


Ni muke tak bleh blah dpt mkn udang galah. Tp xbleh mkn bnyk pun, cheese kt udang tu muak sket.


Budak ni mkn udang dgn sup je. Minum air mineral.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Friday, November 25, 2011

Motor sape nih??

Published with Blogger-droid v2.0.1

Thursday, November 24, 2011

Dried Aprikot

Ibu n ecah dinner bende ni je mlm ni. Aiyokkk sedap sgt xbleh tahan la. Kt mesia ade jual x yg btol2 same mcm ni.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Big Bad Wolf Sale.

Hadoiiii naseb baik xpitam la. Panjang gile beratur (walaupun sbnrnye bukan diri sendiri yg beratur). Haahhahhahah. Naseb baik ade kawan2 yg gagah perkasa tolong beratur kan. Kalau kene beratur sendiri mmg pitam betul2.


Tapi puas hati la dgn hasil tangkapan. Rase nak pg lg, tp xsanggup je rase.


Buku-buku mostly rm5. Ade yg rm3, ade yg rm8. Buku kanak-kanak kebanyakannye rm3 & rm5. Condition pun ok lg, tp kene pilih la.


Novels, biografi, history books tersgt lah bnyk. Kalau johan pg mesti die gile jgk. Td cari Danielle Steel, tp jumpe satu je, dh habis kot. Dapat Nora Roberts, terus amik 6 novel.


Mcm xpuas-puas cari buku, sbb asik nmpk buku yg best je dlm bakul org lain.


Satu lg, naseb baik xbawak ecah. Kalau bwk mesti semua die nak. Yg mak die belikn pun dkt 20 bijik.


Menyesal tak pg yg first sale kt MAEPS dulu tu. Pade sape2 yg suke buku, pg jgn xpg 24 - 28 nov South City Plaza.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Wednesday, November 23, 2011

wordless wednesday (padehal dh post bnyk dh td)

Published with Blogger-droid v2.0.1

My lil kitchen helper.

Permainan dapur jadian ni dh ade 2 dh. Satu kt rumah atuk, satu kt rumah ibu. Yg ni atuk ayah beli kt mekah, satu beg besar penuh toys die je. Dh besar nnti kalau malas masak tak tau la nk kate ape ye ecah.


Published with Blogger-droid v2.0.1
Published with Blogger-droid v2.0.1

baju atuk mak beli dkt mekah.

Published with Blogger-droid v2.0.1

Kuasa Redha..

Pernah tak korg rase ape tu kuasa Redha...

Nov 2011 -
Keguguran due to stress. Mase tu tgh training n exam, mmg tak sempat nak study. Training pun ade yg tak pergi sbb xsihat. Stress gile sbb nak pass sgt2 exam tu, ade 3 exam/certification. Pagi sebelum exam (mase ni dh tau gugur tp belum pg DNC sbb nk habiskan exam dulu) tu berdoa "Ya Allah, kau dh turunkan ujian ni pada aku (keguguran), at least kau luluskan lah exam (cert) ni".. Alhamdulillah semua pass dan terus pg DNC dgn hati yg tenang. ye ke, sbnrnye lps DNC tu baru tau lulus. tp tetap tenang.

Jun 2011 -
Terasa nak pregnent yg teramat sgt. tak tau nape. agaknye mcm mn la org yg dh lame kawen tp xde rezeki lg tu kan. Sanggup tiap2 bulan beli fertiliser & pregnancy test kit secara pukal (kakak farmasi tu mesti ingat budak ni makan kit agaknye).. tiap2 bulan test (since Jan 2011). Tiap2 bulan dissapointed. Last2 fedup. Bile fikir org2 lain yg lagi lame tgu nak dpt anak tp xdpt2 baru la redha tu dtg. Berdoa lg " Ya Allah aku redha, kalau ade then adela, kalau xde then xdela, anak angkat pon bole.." Alhamdulillah, hujung bulan tu test dan disahkan pregnant oleh test kit tu..

October 2011 -
Terase sgt2 nak makan popcorn USS. tp diri sendiri pun tak kuase nak pegi USS time perut tgh boncit ni kan, apetah lg nak suruh org.. xpe la redha je la, lps bersalin nnti pegi je la kan. Skali semalam surf internet rupenye Garret Popcorn dh bukak dkt KLCC. Kawan ckp "muke ko sampai merah sbb happy sgt".. Ye saye nanges jugak sikit2... Ibarat en.Hapuz yg happy balik rumah lepas beli motor Kasawari tu. ape lah yg ade pade popcorn tu sampai mcm tu skalikan.. Korg nak tau pegilah beli sendiri.......... Saye berlagak sabar and akan pergi beli hari Kamis depan sebelum gerak pergi Terengganu.

Pengidamans Dasar Pentamak
Nak makan karipap ikea - beli 1 dozen makan sampai habis secara berjemaah

Nak makan biskut thins ikea - beli 8 kotak, 2 kotak dh habis, yg lain sembunyikan dr org

Nak makan Garret Popcorn - rase mcm impossible sbb garret popcorn ade kt singapore je. Tp bile surf2, rupenye dh bukak dkt KLCC. Hoyeh hoyeh!!!. mungkin saye akan beli 1 Gallon tin punye.. siaplah kau!!!!!!!..

Monday, July 25, 2011

test

Gdhfj
Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, July 23, 2011

Friday, July 1, 2011

Pelat pelik...

Cacak... cacak... colongla cuai!!!! - Kakak.. kakak.. tolongla buai...

Normal ke over pelat mcm ni untuk budak yg tua sikit dr aisyah dlm 4++year old kot...

Atau saye yg xnormal over PMS sbb mmg btol2 rase nk lempang budak tu, dgn harapan terus tak pelat...

Tuesday, June 28, 2011

Penggunaan tatabahasa inggeris yg semakin up!!

1. Who letak bedak kt situ?
2. Tadi why ibu cakap nak pegi naik kuda?
3. Surprise!!! (sambil kluakan mug kecik dari goodie bag)
4. Haisyyy siape buang sampah kt sini, buang la dalam dustbin!!..
5. Outstanding!!! (hasil tengok agent OSO setiap pagi sebelum bersilat dgn ibu sbb taknak mandi) - semalam aisyah dh mandi dgn teacher... ade ke alasan mcm ni..
6. I'm sorry I'm Sorry I'm sorry (selepas tumpahkan separuh dari susu tepung tgh2 malam bute)
(make malam tido tak minum susu.. hukuman kejam)
7. (Bangun pagi esok nye) Ibu, aisyah dah say sorry, ibu jangan marah ye...

Macam-macam la lagi.. tak ingat dh..


Nota: Cakap I'm Sorry pun lepas kene marah, kalau tak die senyap2 kaut balik susu tu masuk bekas.. haishhhh gerammm tahap tujuhbelas..

Pemikiran gila zaman remaja...

Tadi blog walk kejap.. pastu terbace ade satu post budak universitas pasal aktiviti kuliah die.. Teringat zaman2 kuliah dolu2...

Salah satunye, kamsis/kolej adelah sgt jauh dari fakulti.. And mase tu saye sangatlah egoistik debommm tak mau naek bas sbb tak mau beratur.. make berjalan lah kite ke fakulti tiap2 hari sampai tahun 2 ke tahun 3 tak ingat la.. jauh tau 2 kilometer boleh jadi rase mcm 10 kilometer kalau berjalan di terik matahari.. dalam keadaan itu mental kite harus la bengong dan pemikiran mulelah mcm2.. Biasanye kami ber4.. tapi sbb mase tu cila dh ade motor, makenye cik cila and cik fit naek moto.. tinggalla saye dgn cik nat je berjalan terkedek2..

Nat: Nanti aku nak beli moto.. tapi belum cukup duit..
Saye: Kite beli helmet je dulu.. kite jalan pakai helmet..

Saye: Nanti aku nak bawak kete la, sbb mak aku tak bagi bawak moto..
Saye: Dh ade kete nanti, kite naik kete sambil pakai helmet moto..
(nak balas balik kejelesan terhadap org yg dh ade kete dan moto mase tu, make kite rase cool kalau boleh bawak kete sambil pakai helmet moto, dalam hati kate "Kau ingat kau sorg ade moto?, aku ade helmet kete laaa!!!!!)

(semuanye gara2 jalan dibawah kepanasan matahari melampau.. maka otak dehydrated dan tak dapat berfikir dgn waras)

sekian....


Nota: Saye juge biase sgt ditinggalkan teman2 sekuliah di hari weekend, gara2 egoistik tak mau naek Komuter pegi Mines atau MidValley (kecuali kalau ade org amik naek kereta).. Dari pada ketiak basah dan sememeh, lagi baik aku layan kera-kera UKM... <--- jangan sangka duduk bilik bace buku ye.. saye malas belajar, tapi rajin bekerja (ape motif? bukannye bos kau bace blog kau kan..)

PERLU MOMENTUM!!!

Ini memang betul2 laman 'sesawang'.. Rumah ni xde aktiviti gara2:

1. Kerja Baru
2. Opis baru yg tak bagi can langsung org berblog...
3. Kamera baru yg susah benor nk upload gmbr ke blog
4. Kebizian melampau nape pun tak tau..
5. Kadang2 kene keje sampai malam, kalau tak keje sampai malam kene pegi gim, kalau tak pegi gym mesti kene kemas rumah plak..


PERLU MOMENTUM!!!!!!!!!!!

Monday, April 11, 2011

Happy Birthday Ecah ~ 3 years old

Happy Birthday Noor Aisyah Alyssa Sufiyyah - 3 years old. I love you.


My most favorite pic of the day.. so sweet..




cupcakes yang sedap..


sempat snap sikit je gmbr dgn budok nih..



thanks to those who came dan memeriahkan suasana.. raye nnti yaya masak laksa pulak ye..


sape ckp puzzle is for 6+, see totet 3yo pun bleh buat..

Thursday, April 7, 2011

Selamat Hari Lahir Sayangku

Malam nnti saye buat post yg betul2, right now very the busy like menteri..

In the mean time, ini post kawan baik saye. Thanks fit, you are so sweet..

http://azhafi-83.blogspot.com/2011/04/happy-besday.html

Happy Birthday to Noor Aisyah Alyssa Sufiyyah Mohd Hapiz

ibu sayang ecah with all my heart

Happy Birthday to Siti Norsyila Jailani

Let us treasure our friendship till we got very old ang no tooth.

Sunday, January 30, 2011

GA - Happy Holiday!!!

Sticky GA, scroll down for new updates...

Haaa... GA kembali lagi.. Kali ni sempena saye nak gi Bali ujung bulan ni.. GA yg lepas ade org dh menang pendrive dgn ext hd cover bag.. kali ni saye nk bagi hadiah yg lagiii best... hadiahnye of kos lah sumthing from Bali kan.. yang paling bestnye ialah, pemenangnye mestilah ramaikan.. seberapa banyak ole2 yg saye boleh bawak balik from Bali ok... so cepat2 la join yek...


Tajuk Entri: Happy Holiday!!!...
Syarat:
1. Letak gambar holiday owner blog - mesti pilih gambar yg nampak happy sangat tau..
2. Ceritakan sikit pasal gambar tu especially ape memori yg paling ingat sekali mase holiday tu..
3. Jadi follower blog ni..
4. Tag 3 org kawan..
5. Letak link kt comment post ni..

Tarikh tutup is 31 January 2011.. pemenang akan diannounce sekembalinye saye dari Bali iaitu 3 @ 4 hb February 2011..

Pemenang akan dipilih base on gambar & cerita yg paling menarik sekali.. xkesahla holiday dalam@luar negara..

Tuesday, January 25, 2011

Monday, January 24, 2011

Wednesday, January 19, 2011

Simple but Helpful..

Sempena hari saye demam ni kan, saya nk tunjuk sumthing kt u all..


lately slalu ngadu kt husband bangun tido pagi2 mesti kaki rase sakit & sejuk.. ai pulak jenis xsuke selimut.. socks ni jumpe dekat curve.. dekat kedai jepun 'always 5' tu.. rm 5 je.. material is from selimut yg lembut berbulu tu.. sgt warm and very comfortable.. and i wear it often.. like mase tido, tgk tv, always la.. biase la org dh beranak ni kan slalu 'masuk angin'..
and its cute too.. ade bnyk design..
this is currently my very favorite item... sumtimes kene share/berebut dgn aisyah lagi...

what's your 'simple but helpful' item?.. comment la kt sini k..


Thank You all my friends...

sebahagian dari kawan2 yg wish di awal pagi.. terima kasih semua.. saye sgt terharu...

Friday, January 14, 2011

Birthday Giveaway...

Yeay!!! sudah pilih pemenang!!!..

The winner is... tada!!!!!

sebab gambarnye sangaaaatla sweet..

sebab stoberi atas kek nye sangatttt happening...

tepuktepuktepuk....

ok to Eka, disebabkan awak adelah pemenang pertama, so awak boleh pilih nak hadiah mane.. tgk kt bawah ni..


pendrive 4gb / cover bag for external hd


haaa pemenang2 sile bagi address and phone number kt email saye eh noorsurayajohari@gmail.com

Dengan ini, secara rasminye GA ini ditutup.. Sekian... thanks to all yg participate..

thank you.. lovelove..

note: ade GA baru hadiah besttt... akan dtg..


+=====================================
Dah lame nak buat GA.. tp cam xde motip plak kan..

So bile dh ade motip, baru kite buat GA..

Okeh GA ni sempena birthday ai next January, details as follow:

1. Title Post : My 'not so' Bashful Birthday!!
2. Jadi follower the Khalifah's
3. Letak gambar birthday kamu (owner blog). xbleh gambar birthday org lain tau.. xkesah la gambar tahun bile..

contohnye mcm ni, tp ni saye main tipu sbb letak gmbr org len. jgn tipu k..

4. letak link post kamu dekat comment post ini..
5. tag 3 org kawan kamu, nak tag lebih pon boleh..
6. tarikh tutup 14 Jan 2011

itu saje, mudah kan..

hadiah best akan diberi pada sape yg menang.. ikut suke hati saye nak bagi seberape bnyak winners k.. pemilihan akan dibuat base on gmbr yg paling crazy@happening skali.

Thursday, January 6, 2011

ibu yg PMS...

aisyah: ibuuu.. ooo ibu...
ibu: ....
aisyah: ibu.....
ibu: ....
aisyah: ibu!!!!!....
ibu: ....
aisyah: SURAYA!!!!!!!
ibu: hmm.. nape.....

aisyah: (pegi kaco ayah pulak)

Wednesday, January 5, 2011

Shhhh senyap.....

sori sgt2 sbb sekarang kurang mengapdet blog.. ini adelah kerana saye baru report duty di opis baru.. makanye agak kelam kabut sikit...
untuk GA birthday tu teruskan ye.. hadiah saye dh beli..

First Prize = Pen Drive Kingston 4gb!! yeay!!!!
Second Prize hmmm... rahsia dulu....

sape2 yg rase nak pendrive tu.. join la cecepat yek...

Sunday, January 2, 2011

Post penutup 2010

ibu buat bedazzle kt baju ecah..


tgu ibu dgn ayah bersiap sampai minum susu sambil baring atas kerusi

sampai je Mines terus cari makan.. lapa oh..

buat effect boring makan sayo.. tp saye suke sayo!!..

ibu punye hotdog, tp ecah yg makan sosej nye... tu bukti, tgn ecah.


ecah punye ciken strip xde sape nk makan. esoknye panaskan pun xde sape mkn jugak.. naseb..


ayah makan double beef bacon (dibuat dr ayam).. besar tp tawar..


makan lame sgt sampai xsempat nak jalan.. sume kedai dh tutup. naseb...


notes: McD dgn KFC lagi sedap..xde mood sgt buat post mlm ni.. abaikan..