Monday, September 20, 2010

Casio vs Tissot

Masa raya kt JB, kitorg ade gi Angsana, pastu Hapuz tetibe je beli kan jam Casio exactly mcm gmbr tu, tapi the face is purple in colour.. Wahhh sangat pemurah kan encek Hapuz.. sbb die nk belikan so pilihla yg agak2 xmahal sgt.. the price pun after less its about close to rm200 je.. saje pilih murah2 sbb kalau sendiri beli confirm beli yg Rm10 je.. (hajah bakhil kan..) hahahhaha.. dpt yg hundred over pun kire bersyukur la kan..

Sementara tunggu apek tu potong sket tali besi jam encek Hapuz surf2 around, tetibe die tunjuk jam Tissot harga RM500++ pastu cakap "abg nak yg ni, besdei abg bulan 12..."

hakkkk???? aci ke???
ni la buktinye encek Hapuz tak boleh berpoligami sbb sah2 die XADIL!!!!

Tuesday, September 14, 2010

Sinonimnye mercun dan raya...

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin
Pada keluarga, sahabat handai, dan seluruh umat islam..
Dari kami sekeluarga: Mohd Hapiz, Noor Suraya, & Noor Aisyah Alyssa Sufiyyah..
Nota: Time raya ni selain bermaaf-maafan, ade juge yg amik kesempatan tanye soklan-soklan cepumas..
'Aisyah dh berape tahun?' - ni soalan biase je, soalan sambungannye...
'Bile nak menambah?' - ni soalan cepumas
Jawapan : saye masih troma, aisyah baby lagi, jage aisyah mcm jage bola lantun dan segala alasan2 yg berpatutan.. ape2 pon rezeki semua di tangan tuhan..
saye insan bertuah sbb sempat snap gmbr ni.. 2 saat lepas snap dh impossible nak tgk si totet duduk dgn penuh sopan.. seterusnya pose2 gedik, jelir lidah, tonggek2, panjat2..


termasuk la pose seperti dirasuk exorcist...


tahun pertama dibenarkan main bunge api.. sampai ptg-ptg buta pun nak main bunga api jugak.
aisy: ibu nak main api2, ok good good (sambil tunjuk ibu jari tanda good)
ibu: boleh tapi malam nnti ye
seterusnye adelah sesi menangis tersengguk-sengguk
ibu agak malas nk pujuk, akhirnye atuknye yg pujuk dgn sogokan play doh berbentuk ular..
oleh kerana kesian, malam tu diadakan sesi bunga api kedua sebelum gerak balik JB. talipon dh berdering2, bile angkat je ade soalan 'dh sampai mane? dh sampai mane?'...

dengan full supervise oleh encek Hapuz...


Selamat Hari Raya, jemputla dtg rumah..

Ape kitorg buat sepanjang Ramadhan..

Bazar Aidifitri Jalan Reko
Bazar ni tersangatlah panjang and ramai gile umat.. so kitorg pon decide that 'ni kene pegi ni'...
Last-last xbeli ape pun.. budak totet ni je yg mengaruk nak 'pinpin'..

RedWok Bangi
Aktiviti wajib - berbuka dgn kawan2.. tapi sayangnye one of bestest fren xdpt join sbb bos die suh keje.. maka nye, malam tu menyaksikan kurangnye ketawa berdekah dan sesi bisik-bisik di telinga.. (yaya-fit-cila suke bisik-bisik kalau ade gossip hangat..).. cila, kite bisik kt umah fit je la nnti eh..


cik natrah yg teruja dgn steamboatnye... meja belah meja bertangkup, tuan kedai xkasi merge meja.. ntah pape je polisi..


budak totet yg xreti nak duduk diam.. xlepas aktiviti memanjatnye tu...


ni aktiviti jalan-jalan keliling meja sambil buat aksi 'oligokoko'


bahagian skirt sgt kabur hasil dari effect aksi oligokoko + beli dancing


Putrajaya seafood
fish mamam!!!


aisyah xmo diri dekat2. percubaan untuk mendekatkan diri dipatahkan bile ikan tu dtg dekat.. macamla ikan tu nak makan dia...


Bulan ramadhan bnyk dipenuhi dgn undangan2 berbuka.. tapi xsemua amik gmbr sbb bile dh makanan depan mate tu mmg xingat bende2 lain dah..
kalau buka kt rumah baru Hapuz pegi terawih..
experience puasa tahun ni adelah teramat penat dan letih sbb training dh start. Tido average pukul 1, bgn sahur average pukul 4.30 - 5.00. masuk keje pukul 8.. kalau lepas sahur tido balik confirm pukul 9 baru sampai opis.. makenye terpakse berjage terus lepas sahur.. awal2 ok lagi.. dh hujung2 puasa tu dh xmampu nak tampung lagi.. bawak kerete pun sambil pejam mate.. memandu dgn mate hati je.. cewah...
Selamat Hari Raya semua.. jemputla dtg rumah ye..


Wednesday, September 1, 2010

aisyah menang!!!!!.. wahhh!!!!!


Aisyah menang la uols!!!!! thanks all for your votes..
xtau hadiah ape yg diorg nk bg.. saspenss!!!..
sonoknye.. yeay!!!!...
mak yg terlebih eksaited ni apsal.. sseeshhh..