Sunday, August 29, 2010

Translate???


Perasan tak blog sekarang ade function Translate... macam kelakar je bile translate ke english kan. cntohnye...



apekah??... pening mat saleh nk bace ko....


satu lg yg pening,


ADE AKU CAKAP BAHASA INDON KE???!!!!

the baby has arrive!!!...(crite dh basi)

Dapat Pearl ni 20hb August 2010... xsempat touch-up ape2 pon lg.. next week baru nk gi tinted..


Pearl WUF 292

xtau nak cite ape dah.. nnti lepas make-up baru buat post lagi...

Samsung Corby Pro

tetibe je saye rase husband saye ensem sbb die belikan saye nih... (dan dan je ko kate husband ko ensem kan, kalau xde enset ade ke nk kate die ensem??? oh pilu.....)


Samsung Corby Pro



Hari kejadian..
Yaya: mane enset.. mane enset...
Hapuz: tak kate time kasih pun..
Yaya: eh ptg tadi dh kate time kasih..
Hapuz: mn ade..
Yaya: ade, dalam sms..
Hapuz: sms je?? kiss pipi xde??
Yaya: eh mane bole
Hapuz: nape
Yaya: harammm...
Hapuz: nape haram..
Yaya: sbb tgh period..

Oh bininye eksaited tgk henpon lebih...

Kasi nota kt Ila & Wana: Len kali kalau hapuz tanye nak beli gelang ke enset, suruh je die beli dua2.. kasi hasut2 sket.. wakakakakkak...

history: saye mmg xpenah beli enset sendiri, dr dulu gune hand-me-down atau hapuz je yg beli kan (ni henpon ketiga die belikan..) agaknye hapuz letih tgk saye pakai enset rosak-baik-rosak-baik.... alaaa bukannye menteri pun org nak calling2 kan, dulu sebelum kawen ye la, nak gi toilet pun kene bagi report... oppsssss....


Wednesday, August 18, 2010

Korang ade ke ayah mcm ayah aku???

Pagi tadi mimpi (selalu mimpi tp lepas jage xingat dh mimpi tu, w'pun pecah kepala pk)
Tapi saye ingat dalam mimpi tu ade satu bunyik yg sgt annoying..
bunyik die kringgggg kringgggg kringgggggg non-stop..
sampai la bunyik tu stop pun saye masih bermimpi..

Tetibe ayah kejut sahur..
Tengok2 dh pukul 5 lebih, alamak cemane ni dh lambat nk panaskan makanan lagi..
Rupenye dh tersedia atas meja..

Ade ayah korang baik hati mcm ayah aku???

Nota: Ni kalau kakngah bace mesti die sangap2..
kalau abg bace mesti die ckp....



'Korg anak derhaka!!!' --> ayat biase kalau kitorg tipu die kate nk balik kampong tp xbalik..

Facebook slow mode..

Oh lupe nak bg tau korg..
Kat opis baru, Facebook adelah di block..
until further notice (selama 5 bulan)
Facebook hanya akan dibuka lepas buka atau lepas sahur.. (terer x aku xtido lepas sahur..)
So ape2 ke'emergency'an sile hasratkan di shoutbox atau email atau talipon je..
tata..
nota: mcm la ramai sgt org cari kan...

Friday, August 13, 2010

some random pics..

acu tengok budak belakang tu.. mcm nk sikit je...
uppssss, ibu punye kopiah..




astaga....

ngade...

Specky...











Solat

ni bace doa.. doa ape??? doa makan.. hadoiii...







Wednesday, August 11, 2010

Kisah sahur 1 Ramadhan

Pagi tadi hari pertama sahur.. nasik & lauk dh siap2 masak tinggal nk panaskan je..
Dh makan ape lagi.. tido la kan.. set jam pukul 6.30..
Pukul 6.30 ++ (+ 30 minit sbb snooze kan alarm) baru bangun.. sbb rase mcm dh terlambat so cepat2la gi bilik air.

Sbb gelap lagi, so perasaan pun mcm mlm je lagi kan, bukak lampu bilik air.. mentol ni mcm kelip2 tp lampu nye xbukak jugak.. lamela jugak tgu lampu tu nk bersinar..
apesalla mentol ni time2 gini nk buat hal kan..

pastu try lg skali, tutup suis bukak suis.. results = same je mcm td..

sudahhh.. mcm mn ni..

dlm pd dok bising2 tu perasan la jgk apsal suroundings mcm pelik je kan.. tetibe je.. suppppp....

ohhh mimpi rupenye...


nota: perlu ke saye sepak diri sendiri.. kan dah lmbt pegi keje.. hampeh...

Teknik mengenali makanan rosak semasa di bazar ramadhan

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Belacanberacun/Article/index_html

Lihat, Bau, Rasa..

Macam mane nk categorize kan 'rase' tu.. rase gune mulut ke atau cubit sikit kuih lompang pastu rase texturenye...

wahahahhaha bleh bayangkan macik jual kuih tu mengamuk sbb semua kuih die kene cubit-cubit..

hampeh...

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan buat semua umat islam di seluruh alam semesta...
"Sesungguhnya solatku, ibadatku, hidupku dan matiku adalah untuk Allah, Tuhan sekalian alam..."

Tuesday, August 3, 2010

MYOB ~ Love Your Work

too cute to eat??
not to her...

tapi x sedappp...

Genting - part 1

xde mase sgt nk cite panjang kt sini.. tp kalau xpost nnti sampai basi gmbr ni dlm henpon.. Gambar dlm kamera nnti eh..


sampai je kt Genting kitorg cek in hotel (sbnrnye apartment).. pastu nap kejap sbb sakit pale + hingus-hingusan...
Pastu jalan (jalan kaki ok, amazingly kitorg bleh plak sampai w'pun dgn tercungap2..) from apartment to theme park..
Sampai2 je nampak McD tros je order GCB.. xmkn dr pagi tau.. (exagerating, sbnrnye dh mkn karipap dgn popiah..)
Tgk totet ni, bege lagi besar dari kepala.. abes ke tu...

Kitorg main indoor je, sbb xsyok la kalau sorg naik roller coaster sorg lg kene jg ecah kt bwh kan.. Ecah keriangan naik flying boat..


Ni yg paling ecah suke skali.. this is for kids only.. ecah kene beratur sendiri, then queue up (including bergayut2 mcm monkey kt pagar tu + tolak2 org depan + lompat2 in the middle of the Q.. anak org len ade ke mcm ni hah!!!) ade la 10 kali naik bende ni gaknye..


opppsss gmbr ibu amik gmbr ecah...

marry-go-round.. lagi satu game yg ecah naik nk dkt 10 kali...

after that we meet up with the others and have some decent meal.. spaghetti bolognese + chicken soup + fresh orange + triple passion.. see big totet mkn sendiri spaghetti..
there's more pics, including dekat tmpt snow, the apartment.. tunggu ye..

Monday, August 2, 2010

Kisah mamak & ais kosong

Last Friday evening kerana terlalu lapa lepas amik ecah kitorg buat pitstop kt kedai mamak sebelah tu.. order la roti canai kosong 2 keping.. tgh2 makan tu tetibe nmpk sorg budak laki ni pimpin adik die.. comel je tgk.. badan berpeluh2 busuk2.. konfem baru pas main bola td..

Sambil duduk kt kedai mamak tu jgk, budak laki tu duk tgk menu and kire duit kt tgn.. kt tgn ade la dlm 2 3 ringgit cm tu.. ish ish.. Pastu die order nasik goreng.. tetibe adik die ckp 'abg, nak air..' Yang abgnye pon order la ais kosong 2.. ish ish...

Pastu adiknye nak gi kedai pulak.. abgnye siap pesan kt mamak tu, airnye jgn ambik sbb dirog nk gi kedai jap..

Pastu sambil suap ecah mkn roti canai kitorg order lg 5 keping bungkus utk org2 kt rumah (kes malas nk masak malam tihiii..)..

Tgh2 tunggu roti lg 5 keping tu, ternampak pulak mamak tu gi angkut gelas ais kosong budak2 tu punye.. pastu tetibe ade sorg lg mamak duk tny geng die mn gelas atas meja tu.. pastu apetah diorg ckp2 dlm bahase tamil, si mamak tu amik balik gelas dlm sinki.. apekehal kan.. pastu tgk je la mamak tu sampai die perasan diperhatikan.. barula si mamak tu sound member die suh amik gelas baru.. hishhh.. hangin btol kt mamak ni.. tu kot kalau xde org tgk mesti die bg gelas yg dh masuk dlm sinki tu. ntah2 dh bercampur2 dgn air org basuh tgn ke ape ke kan.. atau pun sbnrnye dh teramik gelas bekas org lain ke..

mamak ni (mamak yg kt kedai tu, bukan semua mamak) bukannye die kisah pun.. amaran untuk diri sendiri dan org yg bace...

sekian lah kisah,
tenQ..