Monday, November 15, 2010

exam itu memeritkan namun ia indah bila...

rase tersiksa zahir batin nak tgu result TTA. alkisahnye the night before the exam tu dah pesan kt Hapiz suh kejut kul doblas sbb nk stadi.. ape jadi?? rase mcm nk pecah dada bile bangun tgk jam kul 7.30 pagi.. what de!!! alasannye 'kesian tgk yaya stadi..'

kesian??? kesian??? ade satu lagi chapter yg xstadi lagi, and that is chapter 4 yg paling penting skali dlm TTA.. kalau xpass xke lg kesian...

ok from that moment on sampai la pukul 9.00 pg mmg gile xde mood nak buat exam.. mase tu mmg sure gile xbleh lulus... tp dalam hati ni doa tawakkal dh jd mantera, tinggal lg luaran kepala xtersengguk2 je bace mantera..

exam start kul 9 sampai pukul 12 ( 3 jam hokey).. jawab + tanda kertas jawapan = 1 jam, baki 2 jam duk termenung mengenang naseb... tgk org lain klua awal pun rase mcm nk klua awal.. tp takut plak nak klua awal...

baki 2 jam digunakan sepenuhnye memandang kosong pada jam yg gantung kat papan sambil tgk jarum saat tu bergerak.. tgk org lain muke stress jawab soklan.. makan gule2 mentos..

30 minit yg terakhir, buat bace doa tawakkal sambil selak2 soklan dgn kertas jawapan.. konon2 takut tertanda jawapan tu salah.. tetibe mmg ade tanda satu jawapan tu salah.. pastu tros xnk tgk dh... kang bnyak sgt tukar jawapan kang semua salah plak.. let's stick to our former gut feeling eih..

nak tgu result klua sgt lah seksa.. sbb kadang2 rase xnk tgk result, kdg2 rase nak tgk.. kadang2 rase malas nk pk, kdg2 rase stress je kalau xlulus.. kdg stress bile result nak klua nih!!!

Pagi td friends hntr sms suruh cek result.. mase nak cek tu mmg dh pasrah habis dah.. redho sgt dah.. bace bace...

saye PASS!!!!!!....

saye PASS????.. ye ke saye pass ni???

bace lg skali... betol la saye pass!!!!!... alhamdulillah..

xde moral dan lesson learnnye kt sini... saye pass adelah kerana 50% usaha dan 50% keajaiban yang dikurniakan Tuhan.. SYUKUR...

tp yg indahnye.. hadiah saye pass exam tu, selain I am now a certified TTA, husband saye belanja radio/cd/dvd/whatever player with screen untuk kereta + reverse sensor camera + 2 headrest screen + cover untuk player tu.. harga adelah rahsia.. i sangat like u tau....
td ckp nk skali lampu kt tayar.. tp xpela yg tu len kali la pulak kan.. mungkin kalau pass CTAL-TM tu nnti baru bleh mintak... kiki...
esok nak gi pasang segala screen bagai.. dh siap pasang nnti i model okeh... eksaited terlebih.. kenot sleep tonite..

tata, celoteh sampai haus...

p/s:
1. hakim kate buat malu je kalau kancil pakai reverse camera, tp kete i myvi.. so xpela kan..
2. hapiz kate bagi hadiah mahal je baru die sayang, kalau ratus2 die xpandang. materialistik btol... hakim: 'kalau bagi hakim hadiah pun hakim sayang..'

erkkk!!!... ngeahahahhaha...

nota: mmg saye materialistik, tp saye religionistik jugak.. islam kate wasatiah.. jgn zuhud dan jgn jumud.. tata..

No comments: