Friday, November 26, 2010

Kenapa xboleh Paste!!!!!

kenape sekarang nak buat new post xboleh Paste dekat sini.. ahhhhh!!!! tension..

Lalai

Suraya, kamu dh pass exam, kamu dh dapat hadiah, kamu dah dapat ape yg kamu mintak.. sekarang kamu lalai tunaikan ape yang kamu janjikan..

Motif: Saye lupe bayar nazar.. sile hantuk pale kt dinding ye.. next week puasa 3 hari..

Tuesday, November 16, 2010

Hadiah pass exam..

trimas abang..

right head rest screen

left head rest screen

front panel touch screen:
player - cd/dvd/vcd/pend
BT
reverse camera
card reader
tv (xpsg sbb xbleh tgk astro)
navi (xpsg sbb dh ade navi)
ipod (sape hati baik nak bg saye i pod)

apek kedai kete:
'ingat arr kak, kalau rosak takda baiki, terus ganti baru punya..'
'kami takda warranty, kami guarantee punya..'
ye la apek..
td mase pasang, agaknye die perasan si ketotol aisyah, siap pesan jgn kasi anak main tekan2 panel..
dalam hati kate xpe, aisyah punye sit kt blakang.. screen kt blakang bukan touch screen, yang ade pon off button je.. kalau duduk dgn sit belt pun tgn xsampai..



skali die tekan off button pakai ibu jari kaki daaaa.....
walamakkk otak ecah terlebih DHA!!..


Monday, November 15, 2010

exam itu memeritkan namun ia indah bila...

rase tersiksa zahir batin nak tgu result TTA. alkisahnye the night before the exam tu dah pesan kt Hapiz suh kejut kul doblas sbb nk stadi.. ape jadi?? rase mcm nk pecah dada bile bangun tgk jam kul 7.30 pagi.. what de!!! alasannye 'kesian tgk yaya stadi..'

kesian??? kesian??? ade satu lagi chapter yg xstadi lagi, and that is chapter 4 yg paling penting skali dlm TTA.. kalau xpass xke lg kesian...

ok from that moment on sampai la pukul 9.00 pg mmg gile xde mood nak buat exam.. mase tu mmg sure gile xbleh lulus... tp dalam hati ni doa tawakkal dh jd mantera, tinggal lg luaran kepala xtersengguk2 je bace mantera..

exam start kul 9 sampai pukul 12 ( 3 jam hokey).. jawab + tanda kertas jawapan = 1 jam, baki 2 jam duk termenung mengenang naseb... tgk org lain klua awal pun rase mcm nk klua awal.. tp takut plak nak klua awal...

baki 2 jam digunakan sepenuhnye memandang kosong pada jam yg gantung kat papan sambil tgk jarum saat tu bergerak.. tgk org lain muke stress jawab soklan.. makan gule2 mentos..

30 minit yg terakhir, buat bace doa tawakkal sambil selak2 soklan dgn kertas jawapan.. konon2 takut tertanda jawapan tu salah.. tetibe mmg ade tanda satu jawapan tu salah.. pastu tros xnk tgk dh... kang bnyak sgt tukar jawapan kang semua salah plak.. let's stick to our former gut feeling eih..

nak tgu result klua sgt lah seksa.. sbb kadang2 rase xnk tgk result, kdg2 rase nak tgk.. kadang2 rase malas nk pk, kdg2 rase stress je kalau xlulus.. kdg stress bile result nak klua nih!!!

Pagi td friends hntr sms suruh cek result.. mase nak cek tu mmg dh pasrah habis dah.. redho sgt dah.. bace bace...

saye PASS!!!!!!....

saye PASS????.. ye ke saye pass ni???

bace lg skali... betol la saye pass!!!!!... alhamdulillah..

xde moral dan lesson learnnye kt sini... saye pass adelah kerana 50% usaha dan 50% keajaiban yang dikurniakan Tuhan.. SYUKUR...

tp yg indahnye.. hadiah saye pass exam tu, selain I am now a certified TTA, husband saye belanja radio/cd/dvd/whatever player with screen untuk kereta + reverse sensor camera + 2 headrest screen + cover untuk player tu.. harga adelah rahsia.. i sangat like u tau....
td ckp nk skali lampu kt tayar.. tp xpela yg tu len kali la pulak kan.. mungkin kalau pass CTAL-TM tu nnti baru bleh mintak... kiki...
esok nak gi pasang segala screen bagai.. dh siap pasang nnti i model okeh... eksaited terlebih.. kenot sleep tonite..

tata, celoteh sampai haus...

p/s:
1. hakim kate buat malu je kalau kancil pakai reverse camera, tp kete i myvi.. so xpela kan..
2. hapiz kate bagi hadiah mahal je baru die sayang, kalau ratus2 die xpandang. materialistik btol... hakim: 'kalau bagi hakim hadiah pun hakim sayang..'

erkkk!!!... ngeahahahhaha...

nota: mmg saye materialistik, tp saye religionistik jugak.. islam kate wasatiah.. jgn zuhud dan jgn jumud.. tata..

Wednesday, November 10, 2010

Riadah di IOI playsection

It was so long since we updated the blog.. i was not really feeling well.. but here are some of our pics just before i went for the dnc..

we decided that its time aisyah gets her day out, after a long period of not really get to go anywhere due to her parents 'buziness'.. we actually went to IOI jusco playsection.. there's a kiddy ride where she can steer the wheel herself..



see it here in you tube..

Wednesday, November 3, 2010

DNC

DNC menghantui saya...