Thursday, December 30, 2010

Wednesday, December 29, 2010

I'm Lovin' It A&W...

Lunch kami di A&W.. once in a blue moon.. (hr ni bulan warne biru)


dh makan2 tetibe mcm xkenyang ek.. konfem xbleh bertahan sampai ptg nih..



Manusia tamak pi order 7 fruitty plak.. alang2 ade 4 org, kite share sorg suku eh..



Kalau cik nurul amek gambar mesti cam sopan2, kalau org blakang tu mesti cam xberape nak sopan.. xseswai dgn status mak org.. pastu mesti nak enter frame org len kan.. ceh..



siap kire buah lagi.. kate 7 fruitty kan. tp yg ade cume longan, nangka, limau, nenas, cherry.. lagi 2 buah mane.. so kitorg assume yg lagi 2 tu ialah eskrem dan kaya, bleh kire buah ke ni..

oo lagi sorg ialah shah aka tukang belanje waffle tu.. time kaseh shah.. murah rezeki ko, tetibe hr ni dpt offer keje kt Sat**m plak kan..

OK. gudluck kt korg2 yg nak gi Expe**en, Sat**m, dan suri rumah sepenuh mase selame 2 bulan..
Wish you all the best k..
Nurul & Shah, buat kenduri nnti jemput aku..
Kak Asma, nak ikan bilis & kuah laksa nnti order kt saye ye..

nyeheheheh.. babai...

Tuesday, December 28, 2010

Bukti blogger pakse saye mencarut...


eh, ke saye yang otak tak center???...

Ergorapido 2in1 ~ electrolux

Kes 1 ~ Rambut
============
Rambut adelah mahkota wanita, maka ia perlu dijaga agar sentiasa rapi dan cantik dipandang..

tapi kalau dah kt atas lantai berlambak-lambak, adekah rapi dan cantik????

korg ade ke masalah mcm ni.. kdg2 tu kalau dh vakuum pun jap lagi mesti nampak lg rambut siti situ sana sini.. sakit mate tgk..
nak vakuum pun xdela badan ni gagah perkasa sgt nak buat hari2 kan..
bahu kiri : very lame excuse ~ cakap je la ko ni pemalas nak kluakan vakuum pastu nak simpan balik kan kan..)
bahu kanan : penat owh.. ok ok mmg saye malas..


paling2 pun seminggu sekali (eh ke aku je yang kemas rumah seminggu sekali je...) kalau minggu tu xde kt rumah, cane? xkemas rumah la jawabnye kan.. euuwwww kan diri sendiri...

rambut plak mmg jenis suke naw nak gugur2.. benci tau.. kalau tgh peknen lagi la, mcm leukimia je.. scary tau..

Kes 2 ~ Makanan
=============

Memang dari kecik mak saye xpenah larang kitorg makan depan tv.. so what?.. sedap tau makan kepok cicah sos depan tv.. (eleh.. macamla xpenah ratah sambal belacan depan tv)
So, nasik2 tumpah/keropok/mamee/dll biasenye pas makan lap je lantai.. tp kalau lap tu mesti rase nak lap jugak area lain jugak kan.. kalau boleh satu hall nak lap.. patut la recently asek sakit belakang je kan.. (mcm la hall kau tu beso sgt kan nak heboh2...)

Kes 3 ~ pasir
==========

no komen xtau dr mn dtg encek pasir itu.. mungkin pokok bunge kt luar tu nak balas dendam sbb xsiram die... What the????


Kesimpulannye
============

Cukup tak alasan nak beli bende kt bawah ni..

Friday, December 24, 2010

Tag: Banyak sangat tanye ni apsal? Retarded ke?

so here goes the Questions
Name : Yaya / Noor / Suraya / Kakde / KakSu / Kodok
Full name : Noor Suraya Johari
Sibling(s): 4
Eye colour : Coklat nak hazel2 sket (citpodah..)
Shoe size : 5. Kalau rendam kaki dalam air lelame boleh jd saiz 6
Hair : Black. Soon to be white.
Height : 151cm. Dwarfed
What are you wearing right now : jubah ala2 xjubah sgt. Kain songket (love songket)
Favourite number : 292 and any number on a dollar bill (cittt..)
Favourite drink : Fresh Orange (in need of vit C desperately)
Favourite month : Bulan yang banyak Public Holiday
Favourite breakfast : Karipup

.Have you ever.

Broken a bone : Arm
Been in a police car : only ON a hotwheel police car
Fallen for a guy/girl in a short period of time : yeah.. pernah kene sound sbb ramai kawan lelaki..
Swam in the ocean : gigi air kt tepi pantai tu boleh ke?
Fallen asleep in school : Zillion time.
Broken someone's heart : ntahla. saye hati kering.
Cried when someone died : bace sokkaba pon bleh nanges..
Sat by the phone all night waiting for someone to call : xingat la.. ade kot..
Saved e-mails : working in MNC. it's a must must.
Been cheated on : my husband always cheat2 when we play Playstation. Always he wants to win-win.

.What.

Your room look like : the 7 dwarfs room (before Snow White came)
What is right beside you : a small empty tupperware, a spoon with traces of ikan bilis. a kuih in plastic bag. I'm having LUNCH la people!!..
What is the last thing you ate : ikan bilis la of course. ceh..

.Ever Had.

Chicken pox : yeah, thanks to kakngah...
Sore throat : sape yg tak penah kan..
Stitches : adela. cube teka kt mane.. alallalalla... (XPAYAH TEKA.. demn..)


.Do You.

Believe in love at first sight : i certainly do.. second sight maybe dh xlove lg.. who knows..
Like picnics? : to die for.. especially if got food.. mama mia!!!

.Who.

Who did you last yell at? : xingatlah.. yell yg mcm mn ni.. mcm 'HOI!!!' atau 'OI BODO' atau 'aarrrgghhhhh..'
'arrrgghhhh' tu mungkin kt fit la dalam gtalk td...
Who was the last person you danced with? : my sweetsweet totet.. we did the HOTDOG dance.. errr ekceli evryday oso do the hotdog dance la.. haha..
Who last made you smile? : no one. ai am like org gile smile sorg2 la..


.Final Questions.

What are you listening to right now? : bunyik kartini makan ikan bilis
What did you do today? : nothing.. yeah thats an issue.. BIG ISSUE!!..
Are you the oldest? : as compare to what ekceli??
Indoors or outdoors? : indoor while it rains, outdoor while the Pejabat kesihatan fogs.

.Last person who.

You talked to on the phone ? : Omak
Made you cry? : xingat juagk la.. ikan bilis ni kot, pedas..
You went to the mall with ? : my husband aka my walking credit card
Who cheered you up ? : my finance ppl.. O finance ppl, when r you going to cheer me up again.. I'm so waiting for you this month.. out of $ oredi...

.Have you.

Been to Mexico ? : yeah.. there's one time my finger tip actually on all part of Mexico because its too small.. (tunjuk jari kt peta)
Been to USA ? : can you guess my answer, clever

.Random.

What books are you reading right now? : Critical Test Process (NERD)
Best feeling in the world? : sakit perut.. berak... ahhhh best...
Future kids name? : Noor alfonso..
Do you sleep with a stuffed animal? : I sleep with my husband, my wheel of fortune doter, her woody, her buzz lightyear, her bullseye, her woody's girlfren ON A QUEEN SIZE BED.. xmuat okay!!!
What's under your bed? : little dust monster
Favourite sport (s) : lari dalam guni
Favourite place : sofa
Who do you really hate? : psychopatic
Do you have a job? : job?? what job???
What time is it now? :5.43 pm.. sape yang janji nak call kul 5.30 td tu cepat la oi...

p/s : with however long it took you to complete this, post as "banyak tanya betul!" and tag 15 people.

to Azx: kau dera aku azx..
Fit, Cila, Sarah ~ asek org yg same je ek aku tag.. cis..
xcukup.. ske atila..



Jangan sampai aku gunting cable internet kau yek!!!...



mintak ampun bos....
len kali tak buat lagi...

Wednesday, December 22, 2010

Muka kau Nerd???

Dalam dilemma nak tukar keje ke nak stay kt current comp je.. So tanye Shah..
Aku: Kau rase pegi ke stay?
Shah: Bagus jugak kau stay.
Aku: Nape?
Shah: Sebab Wan kate muke kau NERD macam Lee Copeland
Aku: Hakkk!!!!...

NOT APPLICABLE TAU DGN SOKLAN AKU!!!!!!!!!!!!




Pecah otak ai pk tang mane kesamaannye..
naseb baik aku suke Lee Copeland tau..

LOL ;D

Contest Si Manjaku Comel...

Assalamualaikum Juri.....
(cewahhh bodek)

Ni first time ai join contest ni, so emmm.... ade markah kasihan tak.. hehehee..

Pematuhan pd syarat
1. ai dah jadi follower blog you.. pasne you follow la blog ai jugak eh..
2. Ni mmg blog ai ni.. buktinye emmm.. xyah la bukti.. ai mmg xpandai pon nak hack blog org lain..
3. Ni la gambar yg paling comel ayu skali.. ini pun dlm 2 saat je sempat snap.. lain2 aisyah dh buat muke exorcist, tunjuk hidung, jelir lidah @ yg sewaktu dgn nye.. anak saye mmg drama queen.. ai pening...



4- banner dah tepek kt kanan tu

5- ai dh comment jugak.. kalau tak cane you sampai sini kan kan.. blog ai xfemes wuuu...

6. Aisyah baru nak masuk 3 tahun, so valid kan..

7. ok ai tag:
Cila
Fit
Sarah
Azhan
Azx

8. Juri adalah hubbyku dan ibuku okeh...


Okeh sekian... biarla menang...

Aminnn...

Kecomelanku tergadai...

tadi mase tgh makan launch tetibe ade bunyi kuat.. pastu tgk pacik sebelah dh cuak2.. rupenye ade kete langgar van die..
memule cam xamik port sgt, tp bile dh terpikir kete paking kt sebelah van tu je tetibe jadi cuak plak..

terus gi tgk kete (ok.. ini adelah exegarrating.. jalan cam biase je sbnrnye.. tp hati yg cuak akan terbayangkan mcm ini..)

kete xde pape.. tapi...

sumpah xcomel ok pi tgk kete dgn tgn yg penuh nasik2 sume!!!..
seb baik tade nasik kt tepi2 mulut.... urrghhhhh.... (ok ni pun ekzejeret jugak.. ai makan bersopan tau)


Tuesday, December 21, 2010

Triggered left fingers ~ obejus


Ampun mak.... hehehehe...

Triggered left fingers

macik salmah baru lepas operation ibu jari..

kakngah: mak dah klua operation dh..
yaya: ooo ok ke..
suara mak dibelakang tabir.. 'ambik gambar mak lepastu letak kt blog'

maka ini adelah gambar mak purak-purak tido.. kehkehkeh...


oh hospital memang sejukk...

mamai lagi...

purak-purak tido...

Semoga mak cepat sembuh... dan boleh main jeli-jeli obejus dengan aisyah..

...i love you...

ps: time ni kalau kite main obejus (burung, batu, air) dengan mak mesti mak kalah je.. hahahahha...

macik@pacik urut



Terima seadanya...

nota: Fit kate "aku tak paham la yg issabella nih"
mmg la korg xpaham sbb mungkin aku je berperangai mcm ni.. hihihi...

sbnrnye ai dgn ecah malam2 slalu je memekak nyanyi lagu Issabella.. Hapuz slalu je masuk bilik dengan muke yg pasrah "napela tuhan kurniakan aku dgn due pompuan yg suke memekak ni kan" agaknye mcm ni la die pikir kan.. hehehee..

Pastu slalunye kalau nampak Hapuz masuk, mesti ai buat2 tido je and end up ecah yg continue memekak... nnti ade mase ai tepek video die memekak lagu issabela.. kalah amy carian tau..

psssttt: yg lompat2 atas katil tu exageration dr kotak pemikiran org2 yg memekak je, sbnrnye kitorg baring2 je sambil memekak..



Friday, December 17, 2010

Dah lame x gi swimming...

En.Hapuz, bile kite nak gi swimming lagi.. nak tmpt tertutup sket eh...

Thursday, December 16, 2010

only in your dreams..


MEDIUM NOVA CHECK HOBO BAG
EURO 495.00

nampak tak wings tu.. tu maknenye "only in your dreams".. harga die bile dh convert brape ek??? sigh*

macik@pacik urut 2



wahahahah... ai kalau ngantuk mmg xbley tahan la.. wattudu kan.. esok2 ai urut ye bang...

Encik Carpal xberhatiperut...



Korang tau x ape itu carpal tunnel syndrom?

Penyakit ni sgt berkait rapat dgn org2 yg ske main comp, sain cek, blogging.. hakkk!!!! aku ke tu..

nak tau lebih lanjut gi la tanye encek gugel plak eh..

ape ketan dgn topik kt atas tu?

Kitorg xjadi pegi Universal Studios 25 hb nih sbb mak nak gi operate tgn hr selasa nih.. wuwuuuuu... sadis sadis.. i hate yu encek carpal!!!..


Kalau slalu korek idung, bleh dapat carpal syndrom ke? erkk!!!

sigh*

Transit di BlogLar!an...


1) Pastikan ada Banner BlogLarian - 2 lagi banner ai letak tau



2) Jadi Follower BlogLarian - Done

3) Lengkapkan Slogan "Saya suka berblogwalking kerana...." (tidak lebih 30 patah perkataan)

Saya suka berblogwalking kerana ianya salah satu aktiviti yang boleh menghilangkan stress dan mengeluarkan peluh (bila nak buat pilihan ape nak beli semasa blog shopping)

4) Tag 3 orang rakan atau lebih - Done

Cila
Fit
Sarah

5) Beritahu rakan tag anda tentang BlogLarian - Done (jap lagi copy kt shoutbox diorg hehe)

oi korang, aku tag korang ni!!!

6) Akhir sekali Masukkan tajuk dan link en3 tadi dalam komen ini bersama tajuk blog untuk disenaraikan - Done yeay!!!

Wednesday, December 15, 2010

reminder je

gambar cuti ke PD xupload lagi... please Suraya buat malam ni, else sampai bile2 pun xmasuk gmbr kt blog..

Soda Bikarbonat vs Tepung Penaik

nampak sedap?? jangan terpengaruh dgn gambar ye..

it's our first attempt making pizza yesterday.. sekarang baru tau soda bikarbonat dgn tepung penaik is totally a different thing ye tuan2 dan puan2.. jangan pandai2 nak tukar2 just because kat rumah xde tepung penaik..

hasilnye, topping sedap.. tp roti dh jadi kulit karipap... last2 kitorg makan topping je.. sedapla jugak..

sekian saje dari kami ye tuan2.. akal yang baik datangnye dari perut yang kenyang ye tuan2.. pikir kan pikirkan...



moral: kalau resipi kate tepung penaik, sile pegi kedai runcit kejap beli tepung penaik..

--------------------------------------------------------

update 16/12/2010

semalam kitorg buat pizza lagi, 2 pulak tu..

version 1 ikut resipi and gune tepung penaik.. XJADI

version 2 ikut resipi gune tepung penaik tp kurang kan minyak from 6 table spoon to 3 table spoon je..
Wahhh jadik tau, rupenye resipi salah la.. bunguks tau..
terus kitorg bukak youtube tgk tutorial.. len kali cube lagi.. hoyehh!!!..

Tuesday, December 14, 2010

Happy Ibanis

smalam lepas makan murtabak king kt rumah, kitorg pg saloon.. enHapuz nak gunting rambut ala spike.. dah masuk tu adela sorg budak laki ni nak guntingkan, skali...

'eh xpe dik, saye nak akak tu yang gunting..'

wahhhhh demand ko.... siap nak ahkak yg gunting.. well, xpela dh mmg slalu pompuan tu yg guntingkan rambut die. kang tukar org kang takut xpuas hati plak..

lebih kurang macam hakim la kan, sanggup biar rambut jadi perkampungan nyamuk, selagi mamak die tu xbukak kedai, tade manenye die nak gi gunting rambut kt mamak lain..

ai x gunting sbb hr tu dh gunting. buat treatment and stim je.. hasil dari stim adelah seperti di bawah...




wahwaahhh mentang2 blog ni dh orange kan..

rambut jadi bolat2 macam rambut aisyah.. pastu kene panggil ibanis plak.. keh keh..
xpela i like.. "rambut sgt ringan dan happy"...


"I'M A HAPPY ORANGE ngeeeee...."

bende ape yg sekejap oren sekejap perpel?..

cuti banyak2 nih buat saye perasan yg baju2 jalan saye asek warna oren dan perpel je.. mau beli baju baru, tapi mesti tgu gaji dulu.. gaji oh gaji bila mau masuk.. lalalalalla..

macik@pacik urut

dh lame hajat nak suruh macik rahmah (macik sedara kakngah) urut sbb badan dh rase cam belon nak meletup, banyak angin n sakit2 badan.. tp asek xdpt je sbb macik tu kt johor..

last2 2 3 hari ni Hapuz yg urutkan.. so hari ini badan rase ringan hoyeh hoyeh... rase nak bersukan.. sukan ape?

A. jogging
B. swimming
C. jalan2 di shopping complex
D. kemas rumah

jawapannye? tgk la mane yg sempat ptg ni..hihi..

nota: sape cakap kemas rumah tu bukan bersukan? lutu kepala sendiri.. bile ai kemas rumah, ketiak basah 10 baldi tau... sbb kemas depan, dapo bersepah, kemas dapo, depan bersepah.. bile nak siap???

Cuti skolah, mak bapak gembira...


teaser je.. sbb nak copy gambar2 dlm kamera dulu.. tengokla sape yg over gembira.. cehh..

kami mandi di pantai sbb ptg semalam pakcik lifeguard yg x hensem jage swimming pool tu halau org2 yg xpakai swimsuit.. (dalam kotak pemikiran ku lifeguard haruslah hensem mcm dlm cite pamela anderson tu..)
halo pakcik swimsuit saye yg seksi tu basah sbb hr sebelum tu saye pg berenang kt putrajaya.. (alasan.. kalau tak basah pun conform xbawak.. sbb nanti mesti mak mentua saye terperanjat tgk.. wakakaka...)

aisyah punye swimsuit pun kene tukar sbb agak dah tak muat nak mengisi perot buncitnye itu..

okeh nnti post semua gambar.. byebye..

nota: oh saye masih ade curve, ingatkan dh takde dah.. cermin kt rumah atau kamera yg tipu.. tros tgh hr ni nak makan lunch sikit je 'makcik nasik separuh yek!!'

to floss or not to floss..

berape ramai orang yang korang kenal kat mesia ni actually yang gigi die cantik, putih dan berseri? tingggg....

(mesti sekarang korang tgh rase2 gigi korang pakai lidah kan kan kan.. )

okeh ni nak cite pasal gigi, tahun 2009 first time ai pegi buat scaling gigi (tu pun sbb comp yg bayo.. aiyaaa..).. tapi serius feeling2 pas buat scaling tu tersangatlah nikmat sbb gigi rase sgt licin dan bersih... tros je berazam nak buat scaling every month.. cewah melampau kau punye duit ek... lepas buat scaling tu jugak kalau x floss every now and then mesti gigi rase x sedap..

tapi sekarang ai dah ade care yg paling mudah dan berkesan ala2 buat scaling jugak..

tadaaa!!!!...



selain systema, colgate pun ade gak yg ala2 systema ni.. berus die 0.2mm. bile berus gigi, boleh capai celah2 gigi make sume taik gigi, ayam goreng dan bayam yg terselit celah2 gigi tu boleh dikluakan (bayangkan mat saleh gosok gigi kumur2 pastu telan air yg die kumur tu.. eeuuwwww.. sume breakfast, lunch dinner masuk balik dlm perot.. citt)

anyway, lepas berus tros ade feeling mcm lepas buat scaling dan floss.. nikmatssss...

En. Hapuz lepas die try ai punye systema tu tros die buat cam harta sendiri jekk..cesss.. tp lepas2 tu kitorg beli berus gigi 0.2mm sajo... yang lain tolak tepi, kecuali aisyah punye masih gune jename DORAEMON ang ang ang...


sekian, pesanan dari kami "JAGELAH KESIHATAN GIGI ANDA.. tinggg..."


tata..

Friday, December 3, 2010

Sonet Hapuz


Happy Birthday Sayang *love*

Shall I compare thee to a summer's day?
Thou art more lovely and more temperate:
Rough winds do shake the darling buds of May,
And summer's lease hath all too short a date:
Sometime too hot the eye of heaven shines,
And often is his gold complexion dimm'd;
And every fair from fair sometime declines,
By chance or nature's changing course untrimm'd;
But thy eternal summer shall not fade
Nor lose possession of that fair thou owest;
Nor shall Death brag thou wander'st in his shade,
When in eternal lines to time thou growest:
So long as men can breathe or eyes can see,
So long lives this and this gives life to thee.


Thursday, December 2, 2010

Universal Studios


Sangat tak sabar!!!... rase mau buat hotdog dance!!!!

nota: 'hotdog dance' tu joget goofy dlm PlayHouse Disney.. bile abes je cite katun tu makanye semua wajib buat hotdog dance.. kalau tak nnti kene marah dgn Ketua Pengarah yer...

SPAM yang sungguh wadefak kan...

2 hari lepas terdengar member opis cite psl dpt SPAM sms, konon ayah die suh topup..

td dpt plak satu..

"ini ayah lagi meminjam hp kawan, sila beli kredit RM30, ke No. baru ayah 0178907102, ayah lgi ada masalah di pejabat polis, jgn dulu tlpn, nanti ayah yg tlpn. cepat"

1. ape kes bapak aku cakap mcm endon je ni...
2. ape kes kau nak mintak kredit RM30, RM10 xcukup ke...
3. ape kes kau nak mengaku jadik ayah aku plak ni...
4. tros reply kt nom tu "Ma Rabbuka???".. hahahahahahah saje nk kasi insaf, keje asek nak tipu org je...

haaa... ayah ayah ni jgn memain eh.. ko ingat ko sape nak jadik ayah aku... xlayak tau!!!! bole blah....

nota: member opis ckp, member dia yg dpt msg tu reply "aku panggil ayah aku 'abah' la.." kantoissss...


****SAYANGILAH KELUARGA ANDA****

Friday, November 26, 2010

Kenapa xboleh Paste!!!!!

kenape sekarang nak buat new post xboleh Paste dekat sini.. ahhhhh!!!! tension..

Lalai

Suraya, kamu dh pass exam, kamu dh dapat hadiah, kamu dah dapat ape yg kamu mintak.. sekarang kamu lalai tunaikan ape yang kamu janjikan..

Motif: Saye lupe bayar nazar.. sile hantuk pale kt dinding ye.. next week puasa 3 hari..

Tuesday, November 16, 2010

Hadiah pass exam..

trimas abang..

right head rest screen

left head rest screen

front panel touch screen:
player - cd/dvd/vcd/pend
BT
reverse camera
card reader
tv (xpsg sbb xbleh tgk astro)
navi (xpsg sbb dh ade navi)
ipod (sape hati baik nak bg saye i pod)

apek kedai kete:
'ingat arr kak, kalau rosak takda baiki, terus ganti baru punya..'
'kami takda warranty, kami guarantee punya..'
ye la apek..
td mase pasang, agaknye die perasan si ketotol aisyah, siap pesan jgn kasi anak main tekan2 panel..
dalam hati kate xpe, aisyah punye sit kt blakang.. screen kt blakang bukan touch screen, yang ade pon off button je.. kalau duduk dgn sit belt pun tgn xsampai..



skali die tekan off button pakai ibu jari kaki daaaa.....
walamakkk otak ecah terlebih DHA!!..


Monday, November 15, 2010

exam itu memeritkan namun ia indah bila...

rase tersiksa zahir batin nak tgu result TTA. alkisahnye the night before the exam tu dah pesan kt Hapiz suh kejut kul doblas sbb nk stadi.. ape jadi?? rase mcm nk pecah dada bile bangun tgk jam kul 7.30 pagi.. what de!!! alasannye 'kesian tgk yaya stadi..'

kesian??? kesian??? ade satu lagi chapter yg xstadi lagi, and that is chapter 4 yg paling penting skali dlm TTA.. kalau xpass xke lg kesian...

ok from that moment on sampai la pukul 9.00 pg mmg gile xde mood nak buat exam.. mase tu mmg sure gile xbleh lulus... tp dalam hati ni doa tawakkal dh jd mantera, tinggal lg luaran kepala xtersengguk2 je bace mantera..

exam start kul 9 sampai pukul 12 ( 3 jam hokey).. jawab + tanda kertas jawapan = 1 jam, baki 2 jam duk termenung mengenang naseb... tgk org lain klua awal pun rase mcm nk klua awal.. tp takut plak nak klua awal...

baki 2 jam digunakan sepenuhnye memandang kosong pada jam yg gantung kat papan sambil tgk jarum saat tu bergerak.. tgk org lain muke stress jawab soklan.. makan gule2 mentos..

30 minit yg terakhir, buat bace doa tawakkal sambil selak2 soklan dgn kertas jawapan.. konon2 takut tertanda jawapan tu salah.. tetibe mmg ade tanda satu jawapan tu salah.. pastu tros xnk tgk dh... kang bnyak sgt tukar jawapan kang semua salah plak.. let's stick to our former gut feeling eih..

nak tgu result klua sgt lah seksa.. sbb kadang2 rase xnk tgk result, kdg2 rase nak tgk.. kadang2 rase malas nk pk, kdg2 rase stress je kalau xlulus.. kdg stress bile result nak klua nih!!!

Pagi td friends hntr sms suruh cek result.. mase nak cek tu mmg dh pasrah habis dah.. redho sgt dah.. bace bace...

saye PASS!!!!!!....

saye PASS????.. ye ke saye pass ni???

bace lg skali... betol la saye pass!!!!!... alhamdulillah..

xde moral dan lesson learnnye kt sini... saye pass adelah kerana 50% usaha dan 50% keajaiban yang dikurniakan Tuhan.. SYUKUR...

tp yg indahnye.. hadiah saye pass exam tu, selain I am now a certified TTA, husband saye belanja radio/cd/dvd/whatever player with screen untuk kereta + reverse sensor camera + 2 headrest screen + cover untuk player tu.. harga adelah rahsia.. i sangat like u tau....
td ckp nk skali lampu kt tayar.. tp xpela yg tu len kali la pulak kan.. mungkin kalau pass CTAL-TM tu nnti baru bleh mintak... kiki...
esok nak gi pasang segala screen bagai.. dh siap pasang nnti i model okeh... eksaited terlebih.. kenot sleep tonite..

tata, celoteh sampai haus...

p/s:
1. hakim kate buat malu je kalau kancil pakai reverse camera, tp kete i myvi.. so xpela kan..
2. hapiz kate bagi hadiah mahal je baru die sayang, kalau ratus2 die xpandang. materialistik btol... hakim: 'kalau bagi hakim hadiah pun hakim sayang..'

erkkk!!!... ngeahahahhaha...

nota: mmg saye materialistik, tp saye religionistik jugak.. islam kate wasatiah.. jgn zuhud dan jgn jumud.. tata..

Wednesday, November 10, 2010

Riadah di IOI playsection

It was so long since we updated the blog.. i was not really feeling well.. but here are some of our pics just before i went for the dnc..

we decided that its time aisyah gets her day out, after a long period of not really get to go anywhere due to her parents 'buziness'.. we actually went to IOI jusco playsection.. there's a kiddy ride where she can steer the wheel herself..


video

see it here in you tube..

Wednesday, November 3, 2010

DNC

DNC menghantui saya...

Saturday, October 9, 2010

my BFFs

Tempat Jumpe : UKM

Tahun Berkawan : 8 tahun

Current Venue:
Natt - KL
Fit - Ampang
Yaya - Kajang
Cila - Kuantan

Sifat:
Natt - yang paling selamba
Fit - yang paling baik (slalu kene buli)
Yaya - yang paling jahat (suke buli fit)
Cila - baik bile dgn fit, jahat bile dgn yaya (tp suke buli fit jugak)

Status:
Natt - single
Fit - married to Azhan
Yaya - married to Hapiz
Cila - single

Makanan kegemaran:
xdapat dikenalpasti sbb semua bende pon kitorg melantak..

Kereta:
Natt - Wira maroon
Fit - Myvi pearl
Yaya - Myvi pearl
Cila - Myvi pearl
(perhatian: ini bukan perancangan jahat untuk paksa natt beli myvi pearl jugak..)

Frequency perjumpaan :
setahun sekali sbb masing2 bz dgn life sendiri... tp chat hari2 kalau xbz..




Raya 2008 - Natt, Fit, Yaya & Aisyah, Cila

Raya 2009 - Hapiz, Aisyah, Yaya, Fit, Cila (Natt xde sbb dh balik)

Raya 2010 - Natt, Yaya & Aisyah, Fit & Sofea, Cila

Raya 2011 - natt & cila dh kawen???
aku dh pegang sorg lagi???
mungkin Fit juge terpegang sorg lagi???


Selamat berbahagia dan panjang umur semua...



Monday, September 20, 2010

Casio vs Tissot

Masa raya kt JB, kitorg ade gi Angsana, pastu Hapuz tetibe je beli kan jam Casio exactly mcm gmbr tu, tapi the face is purple in colour.. Wahhh sangat pemurah kan encek Hapuz.. sbb die nk belikan so pilihla yg agak2 xmahal sgt.. the price pun after less its about close to rm200 je.. saje pilih murah2 sbb kalau sendiri beli confirm beli yg Rm10 je.. (hajah bakhil kan..) hahahhaha.. dpt yg hundred over pun kire bersyukur la kan..

Sementara tunggu apek tu potong sket tali besi jam encek Hapuz surf2 around, tetibe die tunjuk jam Tissot harga RM500++ pastu cakap "abg nak yg ni, besdei abg bulan 12..."

hakkkk???? aci ke???
ni la buktinye encek Hapuz tak boleh berpoligami sbb sah2 die XADIL!!!!

Tuesday, September 14, 2010

Sinonimnye mercun dan raya...

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin
Pada keluarga, sahabat handai, dan seluruh umat islam..
Dari kami sekeluarga: Mohd Hapiz, Noor Suraya, & Noor Aisyah Alyssa Sufiyyah..
Nota: Time raya ni selain bermaaf-maafan, ade juge yg amik kesempatan tanye soklan-soklan cepumas..
'Aisyah dh berape tahun?' - ni soalan biase je, soalan sambungannye...
'Bile nak menambah?' - ni soalan cepumas
Jawapan : saye masih troma, aisyah baby lagi, jage aisyah mcm jage bola lantun dan segala alasan2 yg berpatutan.. ape2 pon rezeki semua di tangan tuhan..
saye insan bertuah sbb sempat snap gmbr ni.. 2 saat lepas snap dh impossible nak tgk si totet duduk dgn penuh sopan.. seterusnya pose2 gedik, jelir lidah, tonggek2, panjat2..


termasuk la pose seperti dirasuk exorcist...


tahun pertama dibenarkan main bunge api.. sampai ptg-ptg buta pun nak main bunga api jugak.
aisy: ibu nak main api2, ok good good (sambil tunjuk ibu jari tanda good)
ibu: boleh tapi malam nnti ye
seterusnye adelah sesi menangis tersengguk-sengguk
ibu agak malas nk pujuk, akhirnye atuknye yg pujuk dgn sogokan play doh berbentuk ular..
oleh kerana kesian, malam tu diadakan sesi bunga api kedua sebelum gerak balik JB. talipon dh berdering2, bile angkat je ade soalan 'dh sampai mane? dh sampai mane?'...

dengan full supervise oleh encek Hapuz...


Selamat Hari Raya, jemputla dtg rumah..