Sunday, August 23, 2009

Under construction..

Percubaan menerbangkan ketupat dh berjaya..
tp image ketupat tu x cantik..

So meanwhile, please bare with the bubbles and image ketupat yg xcantik tu sementara saya pi carik ketupat kejap ek..

YanG YanG YoKK???

bersukan dgn bersemangat dan bertenaga...


oppss.. xpuase rupenye!!!...


Friday, August 21, 2009

Wanita hamil korban ke-68

"KUALA LUMPUR: Seorang wanita hamil berusia 33 tahun di Johor menjadi korban terbaru Influenza A (H1N1) menjadikan jumlah kes kematian di negara ini 68 orang, selepas tiada kematian dicatatkan kelmarin.

Wanita itu dilaporkan meninggal dunia pada 13 Ogos akibat ‘pneumonia yang teruk dan sesak nafas’ dan disahkan positif H1N1."


Hari ni kt opis pagi-pagi lagi org dh bercerite psl berita ni.. rasenye balik JB hr tu pun mak dh cerita dh pasal ni sikit2..

so tepek la info kt sini sikit:

Simptom

  • Demam
  • Sesak Nafas
  • Selsema
  • Muntah-muntah
  • Batuk

High Risk Groups for Influenza A infection
  • Children younger than 5 years old
  • Persons aged 65 years and older
  • Children and adolescents (<>
  • Pregnant women
  • Adults and children with asthma, chronic obstructive pulmonary disease, organ failure, cardiovascular disease , hepatic, heamatological, neurologic, neuromuscular or metabolic disorders such as Diabetes Mellitus
  • Adults and children who have immunosuppression
  • Residents of nursing homes and other chronic care facilities
The four key things to do that will help in preventing you from getting the H1N1 Flu or Swine Flu:

1. Wash Your Hands
2. Cover Your Cough
3. Don't Touch Your Face
4. Stay Away from People Who are Sick

If you do get sick, stay home so you won't pass it on to anyone else.

Thursday, August 20, 2009

i love sandwich...


i'm crazy for sandwiches.. our menu for tonight, beef sandwich..
On your right: beef sandwich with sandwich mayo, chillie sauce, 2 slices of tomatoes and chunks of beef..
On your left: chillie sauce, tomato slices, thousand island sauce and chunks of beef..
and FYI... i ate both.. nyumnyum..

Best art so far...

Well, this is totet's art so far.. i just hope it wont prolong to my green walls. at least this one is washable..

Tuesday, August 18, 2009

Work from home..

updated 8.51 pm - selepas kena lempangan kasih sayang..

===============================================


xnmpk?.. in short, ni arahan from pengetua nursery aisyah bg tau yg diorg xbleh jage budak yg demam/seseme/batuk..



maka terpaksela kerja dirumah..

ni budak seseme.. kaco ibu wat keje..


sibuk..


mcm ni la gayanye kalau xdpt something yg die nak, guling2 atas lantai..



Kesimpulannye, saye xske keje kt rumah sbb xbleh focus & concentrate, totet kaco saja....

Friday, August 14, 2009

Allahyarham Ustaz Asri..

Alfatihah buat Ustaz Asri...

"Aku adalah pengejar syurga akhirat, bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat. Aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu. Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat kerja syurga dunia harianku. Tetangga, masyarakat dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas. Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku...."

Disaat umat Islam sibuk bersiap utk bulan Ramadhan, ada yg bersedih.. bayangkan kalau berlaku dkt diri sendiri..