Thursday, November 27, 2008

a professor to be

abg yaya nk g new zealand this coming december to further study for his PhD..
mari kite kaji bagaimana percakapan seorg bakal profesor engineering.. moga2 kite di beri ilham..


Muhammad Johan Johari: adoi
Muhammad Johan Johari: malasnye nak berak

Muhammad Johan Johari: yaya
Muhammad Johan Johari: ajar abg mcm mana nak taruk gadget2 dlm blog
Muhammad Johan Johari: abg buat xleh pun
Muhammad Johan Johari: alamak
Muhammad Johan Johari: taik dah nak terkeluar

.
.
ye itulah die.. apabile dipikirkan secara positiv, mungkin ade maksud tersirat disebaliknye..
.
.
.
.
.
.

**sembunyik2** wahakhakhakhakhakhhakhak.. hambik kau.. disclose sume rahsia..

totet oh totet..

saje je nak clearkan image folder dlm henpon.. bnyk sgt gmbar totet.. so y not we share the photos kan..


tadaaaa!!!!.. 7 and half months totet dh blaja berdiri.. she will lean against evrything to stand, sometimes even berangan nak panjat2 lagi..



ni pulak dak totet buat muke tortoise.. i'm not sure which one is cuter, the eyes , the cheeks or the 'pangeran' hair style.. totet grits her gum sbb nk tumbuh gigi.. sumtimes totet grits her mum.. yesss, her 'mummy'..


Wednesday, November 26, 2008

si totet yang sememeh & kisah bengang..

last two days aisyah has been suffering fever. but not until last nite that i notice aisyah had one tiny tooth.. org tua2 kate kalau nk blaja / dapat benda baru nnti baby dmm.. hmm ye ke? tepuk dada tanye iman..


ni si totet tgh bengang dgn ayahnye sbb buat kerja2 pembersihan hingus dan tahi hidung.. totet dh xdmm tp saki-baki hingus tu still ade lg..
nampak tak rambut ala2 abu bakar ellah tu.. haa tu macik cikin die yg potong.. geram katenye sbb dh masuk mate.. huhuuuu ibu aisyah xdpt buat first-hair-cut utk aisyah.. hapuz la ni punye pasal, org nk potong hr tu die xkasi.. kan dh kene potong jugak..

hmmm ade lagi satu kebengangan yg dtg from ibu aisyah.. smlm macik cikin pesan pg ni suh bwk susu dak totet.. so memlm tu hapuz pg la the usual supermarket.. tp xjd beli, tau sbb ape?
usual price of one big tin RM56.90, but last nite it was already RM71.00.. Hakkk!!!!!.... apelagi kene basuh la minah counter tu.."u tau x kalau i report ni, u semua boleh kene tangkap tau!!!.." ade ke patut sampai rm71.. melampau betul la diorg nih.. carrefour/tesco pun xsampai rm70 tau..
tu la kekadang kite sebagai pengguna ni kene tau hak kite.. cam susu baby, nk xnk kite kene beli kan.. tp kene gak la survey price kt tmpt2 lain..
moral of the bengang story : mlm ni aku dpt gi shopping lagi.. (alasan, cari susu totet..)dusshhhh!!!..

Tuesday, November 25, 2008

aisha very the fleksible..

ini adalah latihan awal seorg gimnastik olimpus..

melentur aisyah biar sampai kpale..

aisha dh pandai duk kt baby chair

ni pics last week g makan kt restoran kelantan sbb mls nak masak.. aisha dh bleh duk kt baby chair. tp ade sket goyang2 la.. sbb totet mmg xbleh duk diam..

totet tgk ibu ngan ayah makan laju2 kerana very the lapar


totet buat muke penyet


scullylove flip flop

yesterday after office, we went to alamanda.. jumpe natt sbb natt nk pulang BBQ set.. pas makan kt food court tu jalan2 la kejap, hapuz asik nak tgk cherry je.. teringat nk beli Dr.Baby utk aisyah, on the way lalu la sblh kedai flip flop ni..

pastu ala2 sore manje berkata kepada hapuz.. nak selipar pantai (konon2 sbb nak g PD weekend ni..) kihkihkih..

cantik tak.. sgt selesa dipakai.. sploh ringgit saja.. hapuz blanja..


see the details.. tema flipflop saye ~ scullylove..


i resign...

This morning i got an email from my boss.. its clear now that i'll be leaving FX and Unisys..
Unisys MSC Sdn Bhd is the first place i had my experience in working environment.. I had fun and i learn so much.. So i would like to thank all my managers and my bosses for having me here and giving me the opportunity to be part of the company.




ini adalah testing room, if i'm not here than maybe i'm in the chat room.. wakaka..


did u see the wall-E head.. its not wall-E, its ET.. nope its not the ET-go-home thingy.. its ET camera..

these are the 3 most used workstation.. see all the bersepah2, thats my work.. i even put the "JANGAN KEMAS" sign.. wahaahahha... yes2, i use all 3 workstations at one time, and slides myself to shift workstation.. i love my job.. sigh...

this is my cubic.. see all the very besepah2, yeah its me..

kenape saye suke keje saye.. kenape saye suke keje saye.. sbb keje saye beeessssttttt..
kenape saye resign.. kenape saye resign.. sbb saye mmmm.. sbb...
sbb husband saye nak kete cherry..
.
.
.
.
wakakaka...

headache + sorethroat + flu = i'm astronauting in the universe

i woke up this morning with a terrible sorethroat.. it feels like someone just rub a sand paper inside.. urghhh.. and it gets worst when the flu hits me..

aisyah has been suffering minor fever herself yesterday.. poor her.. but yet, she's still jumping.. a ketotol will always be a ketotol totet..

i guess its fever day for us..

hapuz promised to take us to the Hartz Chicken tonight, but we postponed it to weekend instead.. so anybody interested, come join us Sunday evening at the Sunway Piramid.. i hope the fever would then be gone..

in this terrible condition let us all sing.. (huh??..)

fever fever go away
little aisyah wants to play
fever fever run and split
mummy's sick she just cant stand it

my positive mind says : Ya Allah, kau menguji ku dengan kesakitan ini, tetapi aku bersyukur kerana ada yang lebih menderita..

my negatip mind says : sakit sket pun nk emo, pigi dahhhh... q T.T p

Monday, November 24, 2008

A post tribute to my bestest friend ~ sYiLa ~


this post is tribute to my dear friend siti norsyila jailani.. of all the fun sins we've done, lets just cherish our friendship for many2 years to come...


cila yg ku kenali :


memula kenal sbb satu kuliah.. mase tu aku roomate ngan dila. kenal dila pun sbb main cak2 blakang pintu almari. kahkah.. die kate aku cantik.. wuuu..


kite sume group yg duk lane dpn mase dlm kuliah.. bajet pandai.. hihi..
pastu kenal cila dgn lebih rapat is when she join the abgjasin group.. iaitu mase die mengong2 ngan abg noden, aku plak mengong2 ngan abgjasin..*bisik2* aku kwn ngan abgjasin mase tu sbb die senior yg agak berpengaruh bagi memudahkan aku dpt kolej atau ape2 saje kemudahan.. yg sebenarnye dulu aku benci giler kt die.. BENCI NAUZUBILLAH.. wahahahahah padan muke aku.. (xcaye tny dila, sbb aku slalu kutuk die kt bilik).. kami berdua mesra dan dijelesi oleh abgnoden.. kerana itulah die memilih pasangannye, cila sebagai adik rapat --> adik angkat --> gf.. wakakaka..


pastu kami slalu keluar berempat, kekadang tu berlima sbb campur kak roe skali.. pastu aku jadi pemisah yg dibenci kak roe sbb aku slalu duk tetengah antara diorg.. wakakkaka..

mase tu fit jaaaraaaang sgt lepak ngan kitorg (rupe2nye die xsuke kitorg.. huhuuu..)


mase tu slalu gile klua mlm.. kul 2 3 pagi baru balik.. come to think of it skarang, aku pun xtau ape yg kite buat kan cila.. ko ngan abgnoden of kos la berdating.. aku ngan abgjasin?? hmm kaco korg dating atau saje je jd sampah masyarakat ukm.. lalallalalalalalaaa.. kalo mak aku bace nih mesti mak marah.. ampunkan kami penunggu gua..


aku ngan cila pulak penah ade cite berdua tentang seorg lelaki botak.. wahkahakhakhak.. skarang bole ar gelak kan cila kan.. kalau dulu2 cite psl ni,, habis maki sume klua.. marah gile.. tp aku dh xde perasaan marah dh, telah dilupakan. cila mcm mn??


mase tahun 3, kite dh xklua sgt dgn gang2 tua itu, sbb diorg pun dh grad.. tp kite still bersame dgn fit & natt.. mkn tgh hr beli kt engineering, mkn mlm kt sekitar bangi..


final exam memasing buat hal sendri.. aku yg bermastatutin kt dpn komputer berminggu2 rase cam nk ketuat bontot sbb buat tesis.. contact korg gune ym je..


pastu kite pun grad.. yeaayyy..


sekian saje post ni utk cila, semoga sesape yg terlibat dlm sejarah kami dapatlah memaafkan segala fun sins kami.. kami budak ketotol yg nakal.. dan kami suke buat jahat kt org.. ye ke?

Update :
selepas dibace sendiri oleh tuan punye badan, cila telah mengingatkan kite sume tentang beberapa fun sins yg kitorg dh buat...

siti: terharu...sob3
siti: yaya, ingt x mase kite jg bdk plkn yaya mangga bra org kt ampaian
me: ahahhaahhahahha ingat2
siti: kikiki teringat jgk aksi yaya mase kt dobi..
me: buat ape ek
siti: pakai ala2 ladies pastu wat aksi xsenonoh
me: wahahhahahah.. xingat, tp mesti klaka
siti: yaya mengangkang kaki kt tembok ngn selamberupenye ade org laki tukang jage dobi kt situ. kite ketawe tebahak2 disitu ahahaha dan yaya ala2 termalu
me: wahahhahahaha ye eh.. oohhh sape la mamat yg sungguh xbertuah itu..

ahahahha, slh satu bende yg paling bongok aku penah buat.. Mangga coli sape tah kt ampaian.. saje je rase cam nk dengki org.. tp xtau sape punye coli, so xbleh la nk mintak maaf.. mintak ampun kt tuhan je atas kejahilan diri sendiri..

satu lagi cila ckp buat aksi xsenonoh kt dobi.. kalau dh cila ckp xsenonoh tu mungkin mmg betul2 xsenonoh la gamaknye.. aku pun dh xingat sgt, bnyk sgt fun sins nye.. satu lagi, suke diingatkan disini, mengangkangkan kaki bagi budak taekwondo dan silat cekak hanafi adalah perkara biasa yek.. kami mmg mengamalkan split.. tp mmg klaka jika dibuat dikedai dobi.. kids dont do this at your dobi..

i'm just glad u are one of the people in my happy memories..






"wish u all the best syila"



Thursday, November 20, 2008

IT savvy

haa tgk si totet ni.. baru 7 bulan dh tau gune laptop.. IT savvy nih.. advance plak tu, touch screen tau..

aisyah berfesyen ~ fesyen specky


last nite we went to Puchong pasar malam, nothing to buy actually just look-look only.. besides hapuz nak mkn char kuew teow.. mase tgh walk-walk tu ade la satu kedai ni jual spek berjenama sploh ringgit ..


hidung totet sgt.. xbleh nk letak spek..


xtau la ape angin si totet ni, masam je muke.. mungkin sbb kene buli dgn ibu die.. wakaka..

last-last kitorg xbeli pun spek tu.. saje nk melaram.. kitorg ade tips yg slalu diamalkan kalo org kedai tu dh asik usha je kite tp kite bukan nk beli pun brg die..
korg buat2 la mcm eksaited tgk brg die, pastu cube2.. try2 konon cam nk beli la.. kalau bleh snap gmbr skali.. pastu buat2 la cam tgk2 yg lain, pastu tanye kaler lain ade tak.. korg tanye spesifikali kaler yg xde kt situ..
pastu bile org tu kate "xde la kak, tinggal itu aje..".. haa apelagi, buat la muke dissapointed gile.. ckpla "alaaa, xde ke.. aisyah, xdela spek kaler pink, cane ni....", "hmm, xpela bang.. kite carik tmpt lain plak..."
haa pastu ape tgu lg, chow la cecepat.. ngeahahhahahahahah....

Wednesday, November 19, 2008

dulu & sekarang @-->

its amazing how a simple photo could preserve decades of memories.. and soon it will be passed on to the next generation..

wishing mak & ayah another happy years to come..

[12 yo][muda-mudi][not so recent] pictures

.:: JKR Family Day '08 - Genting Highland ~ Dinner::.

manage to get hold of JKR Family Day Dinner pics from Hapuz just yesterday.. nothing much to say.. a picture holds a thousand memories.. and i have 7 down there.. take a peek..


on our way to the hall.. aisyah pakai overall tokdaddy belikan.. and her mummy konon2 nak matching, dh buy the purple longsleeve baru hapuz cakap the theme was black,red&white..
xpela i got black dolly dress there..


we're here.. i dont carry handbags nowadays.. just the notty totet & her beg susu..

us.. notice the round patch at my arms there.. aisyah is a piranha and she likes to eat her mummy


Pn Anita and kids..


mummy & daddy to be..

kak my & hapuz (wearing white & orange.. his fav baju, dont ever spoiled it)


hafiz, ayu & ain


Tuesday, November 18, 2008

Zahada riddles makes me insane


it makes me go crazy!!!!!!!!!!!
a must try, click on the image..

.:: tidak serius dalam perhubungan ::.

smlm saye menasihati seorang rakan yg sedih kerana problem bf-gf nye.. tidak pule saye sangka saye yg akan menitiskan air mate pulak..
.
malam semalam hapuz telah meng'accuse' me as tidak serius dalam perhubungan.. walhal hidup kami xpernah ade masalah sebelum tu.. kenape tetibe die berubah.. faktor ape yg menyebabkan hapuz berubah.. dh pening saye pk...
.
so.. kt sini nak tanye la pendapat2 kengkawan yang mengenali diri.. adakah patut peng'accuse'an itu terhadap diriku ini.... untuk mendapat keadilan yg sebenar2nye.. kt bwh ni adalah rentetan peristiwa yg menyebabkan peng'accuse'an tidak serius dalam perhubungan itu..
.
.
malam itu, selepas aisyah tido..
kitorang tgk tv sambil hapuz bace buku apetah (w'pun aku yg belikan tp xingat)
pastu die suruh garu belakang..
die suruh garu tepi
garu atas
garu kiri
garu kanan..
mateku masih terlekat di tv..
tetibe je die mengeluarkan statement
.
.
.
.
.
.
.
.
"yaya xgaru betul2 maka yaya tak serius dalam perhubungan..."
.
wahkahkahkahkahhkahkahkahkahk... pertuduhan apekah itu.. patutkah..
.
maka aku ketawa sampai menitiskan air mate..

Monday, November 17, 2008

Pengumuman Penting!!!!!

disini ade pengumuman penting..
saye baru dpt tau dari kawan saye..
name die syila..
die cakap lelaki yg kawen 2 bleh jadik ningai dan binjai.
walaupun saye xtau ape ningai tu, saye nasihat sume lelaki agar berfikir 2 kali sebelum kawen 2..
skali lagi diingatkan ~
,
"Ningai Dan Binjai!!!!"
.
bahaya-bahaya, amat berbahaya..
.
p/s : kalau abg jadik binjai, yaya buat sambal goreng tau (mintak izin dulu)..
.
pembetulan : kawan saye ckp bukan 'ningai' tetapi sebenarnye 'bingai'. harap maklum...
.
.

macik totet ke pasar malam..

yesterday kitorg x keluar pg mane2 pun. plan nak pg wedding tp xjadik sbb penat.. so the whole day we lepaking only.. the malas2 family.. so aisyah pun happy bersama ayah dan ibu di rumah..

only after maghrib we went out to pasar malam.. saje jalan2.. we went and check out the toys stall.. and try out..

little miss spidergirl came to malaysia to eat char kuew teow..




then we went back home, eat and aisyah having some fun time bathing.. spidergirl bertukar jadik macik totet..

macik totet muka penyet

macik totet busyuk mandi


DDQ - grilled to perfection


ever heard of DDQ before?. its a square shape piece of ayam/daging salai



we bought one piece just to try and cut it into smaller pieces.



and slice some cucumber and tomatoes to go with it.



its just a coincidence i bought mini buns at the mall.



stack it.


eat it. nyummyyy...


anyone 'terliur'.. you can get DDQ at Sunway Piramid - LG2. theres spicy, original chicken/beef

Cadbury Carnival

I was waiting for Saturday since i heard Cadbury will be organising a carnival at Sunway Piramid. I thought it was going to be a big event as they advertise it in the papers and radios..
but when we get there, its not as big as i imagined. and we didnt even get to take pictures with the mascots. but aisyah's happy..

OMG!! is that my arms..
BEST-LOVED CHOCOLATE and no melamine - blurry pic


aisyah trying to grab the chocolate

we bought mini bluberry cadbury, aisyah ate a lot.. and she even got a balloon. me and hapuz join the scrabble game which we have to search for the alphabet in a transparent box full of 'cengkerik' and form the word 'MALAYSIA' and 'CADBURY'.. it was yucky and smelly.. but we both got cadbury stickers for aisyah..


malang tak berbau..

last saturday i spend some quality time with aisyah.. well actually, aisyah kind of bullying me into 'kokong' her the whole morning, and hapuz was also not around until noon..

i cooked her fish porridge, and this is what happen when i left her by herself about 15 minutes.



i heard some funny noises in front, but didnt seems to mind bcoz aisyah would have scream her lungs out if she's in trouble.. after a few seconds of funny noises, i came out from the kitchen and saw this.. she was smiling as if the chair was teasing her, and still smiling when i snap this..

Friday, November 14, 2008

Solat Musafir


as we know, every Thursday ada TARA.. tp xde kene mengenakan pun dgn post ni.. hehe..
sbnrnye nk ckp pasal program MTPA yang dibuat every Friday kt blog ni.. tp nak ckp pun mls.. ape kate korg bace sendri yek.. semoga bermanfaat..


SOLAT JAMAK

Jamak ertinya menghimpun dua solat ke dalam satu solat. Solat yang boleh di jamakkan ialah solat Zohor dengan Asar dan Maghrib dan Isyak. Jamak terbahagi kepada 2 bahagian iaitu :

Jamak Takdim

Solat Zohor dijamakkan dengna Asar dalam waktu Zohor dan Solat Magrib dengan Isyak dalam waktu Magrib.

Syarat Jamak Takdim :


  • Hendaklah dimulakan solat pada waktu yang pertama seperti Zohor kemudiannya diikuti dengan Asar dan Maghrib kemudiannya Isya'
  • Niat Jamak dalam solat yang pertama pada permulaan takbiratul ihram
  • Berturut-turut (Muawwalat) antara solat yang pertama dengan solat yang kedua.

Jamak Takhir

Solat Zohor dijamakkan dengan Asar dan dilakukan dalam Waktu Asar. Manakala solat Magrib dilakukan pada Waktu Isyak.

Syarat Jamak Takhir :

  • Hendaklah diniatkan di dalam hati pada waktu yang pertama yang ia akan menangguhkan solatnya hingga ke waktu yang kedua.
  • Masih berada dalam musafir hingga selesai kedua-dua solat.

SOLAT QASAR

Qasar ertinya memendekkan solat yang empat rakaat kepada dua rakaat sahaja. Solat yang boleh dipendekkan ialah solat Zohor, Asar dan Isyak sahaja.

Syarat-syarat sah Solat Qasar ialah :

  • Musafirnya tidak bertujuan maksiat.
  • Perjalanannya melebihi 2 marhalah iaitu 60 batu / 96.6 km
  • Diniatkan qasar solat ketika takbiratul ihram
  • Tidak boleh mengikut imam yang sedang solat sempurna (Tamam)
  • Mengetahui solat qasar itu menjadi harus baginya
  • Mengetahui tempat yang hendak dituju, jika tiada tujuan atau matlamat tidak sah qasarnya tidak boleh qada qasar solat yang ditinggalkan semasa di tempat kediamannya tetapi solat yang ditinggalkan semasa dalam musafir boleh di qada'
  • Masih berada dalam musafir hingga selesai solatnya

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Contoh niat bagi solat qasar (Solat Zohor) :




Sahaja aku solat fardhu Zohor dua rakaat qasar kerana Allah taala.




Contoh niat bagi solat jamak taqdim dan qasar :
  • Solat Zohor dan Asar
Sengaja aku solat fardhu Zohor dua rakaat qasar serta di jama'kan dengan Asar kerana Allah Taala



Mengerjakannya dengan azan dan diiringi iqamat. Selepas memberi salam, maka iqamat sekali lagi tanpa menangguhkan (kecuali mengambil wuduk) dan berniat pula seperti berikut :





Sengaja aku solat fardhu Asar dua rakaat qasar kerana Allah Taala

  • Solat Maghrib dan Isya'

Sengaja aku solat fardhu Magrib dua rakaat qasar serta di jama'kan dengan Isya' kerana Allah Taala

Solat maghrib tidak boleh diqasarkan. Cara melaksanakan jamak taqdim maghrib - isya' sama dengna niat jama' taqdim zuhur-asar. setelah memberi salam kemudian bangun dan iqamat dan berniat seperti berikut :


Sengaja aku solat fardhu Isya' dua rakaat qasar kerana Allah Taala


Contoh niat bagi solat jamak takhir dan qasar :
  • Solat Zohor dan Asar


Sengaja aku solat fardhu Zohor dua rakaat qasar serta di jama'kan dengan Asar kerana Allah Taala

Selepas memberi salam, maka iqamat sekali lagi dan berniat semula seperti berikut :


Sengaja aku solat fardhu Asar dua rakaat qasar kerana Allah Taala
  • Solat Maghrib dan Isya'

Sahaja aku solat fardhu maghrib tiga rakaat dijama'kan dengan isya' tunai kerana Allah Taala.

Selepas memberi salam, maka iqamat sekali lagi dan berniat semula seperti berikut :


Sengaja aku solat fardhu Isya' dua rakaat qasar kerana Allah Taala


For more information, boleh lawati http://www.e-zakat.com.my/ibadah/solat_musafir.asp


Segala yang baik itu dari Allah s.w.t, dan yang kurang baik itu dari saya.. Wallahualamisawab..

"Ya Allah, ampunkan dosa-dosa kami"

Wednesday, November 12, 2008

Insiden sebelum lunch...

tgh hr td bos ajak g lunch.. *makan free toing toing!!!!*** sgt looking forward to makan..

bos jemput kt Ground Floor.. so aku pun turun la ke Ground Floor sambil Lalalalala..

pastu masuk kete... pastu bos tanye "U pregnent ke?"

DUSYUUUMMMMMM!!!! *halilintar..****


huhuhuuuu... i tak pregnent la.. i pegi gym tau skarang!!!!... *walaupun sbnrnye aku menjawab dgn senyuman... dan bos ku tergelak besar***

huhu terus kurang selera ku nak mkn..

tapi biler dh sampai Q Thai tu order jugak mihun.. untuk jage hati bos.. dan pujuk perut yg terhuhu td...

nuerological test

i was surfing my mails hoping to clear it down a bit, came across this mail.. potet kejap mate tgk bende nih.. tp alhamdulillah seb baik otak mantap...


This is a REAL ne u rological test. Seat comfortably and feel calm .

1- Find the C below. Do not u se any c u rsor help.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO COOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO

2- If you already found the C, now find the 6 below.

9999999999999999999 9999999999999999 9999999999999999 9999999999999 9999999999999999999 9999999999999999 9999999999999999 9999999999999999 9999999999999999999 9999999999999999 9999999999999999 9999999999999999 9999699999999999999 9999999999999999 9999999999999999 9999999999999999 9999999999999999999 9999999999999999 9999999999999999 9999999999999999 9999999999999999999 9999999999999999 9999999999999999 9999999999999

3- Now find the N below. It's a little more difficult..

MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMM M M MMMM MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMM


This is NOT a joke. If yo u were able to pass these 3 tests, yo u can cancel your annual visit to your neurologist.
Your brain is great and you 're far from having Alzheimer Disease


Congratulations!

tkmama : alhamdulillah xde masalah otak lg..


























pada sesape yg xjumpe 'N' tu, jgn risau.. aku yang delete.

AHHAHAAHAHHAHAHAHAHHAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...

cuak tak cuak tak ... (gelak guling-guling..)

mimpi seorg incredible hulk..

Salam..minta tolong kawan2 yg pandai tafsir mimpi..Tunang saya bermimpi smalam, ketika dia & family dtg ke rumah saya untuk majlis akad nikah..mereka 1 rombongan singgah dulu untuk makan tgh hari...tetiba baju melayu yg dipakainya terkoyak sedikit demi sedikit dari kaki hingga ke badan. abah dia kata (dlm mimpi) "ini mesti ada benda tak elok ni...ada yg tak kena".
Adoyai maksud tak elok ke ni...mungkin ini ganguan syaitan tapi sesapa yg mungkin ada pengetahuan dapat membantu..
Regards,
Syima

reply from zm : maknanya kalau nak pergi nikah nanti jangan singgah mana mana... terusjer pergi nikah.....

tkmama : mungkin tunangnye adalah incredible hulk

Tuesday, November 11, 2008

baby food.. yucky or yummy....

sebijik kentang dipotong dadu-dadu
1/3 karet dipotong dadu-dadu jugak
rebus sehingga empuk
selepas empuk masukkan sedikit garam
masukkan 2 ekor udang
masukkan beberapa daun bayam
setelah masak, toskan.
blender semua skali..
jadiklah baby food.. aisyah mkn sampai habis... nyum2..

Monday, November 10, 2008

aisyah is 7 months now!!

aisyah is going through her 7th month now (very the notty totet..) she's already crawling.. u might wake up in the middle of the nite with her tickling your feet or making noises under the coffee table.. or even main tanduk2 perut org..
she likes to sleep tertonggeng.. (ikut perangai sapa la ni..) hehe.. rambut tu mmg kene ikat sokmo. kalau x nnti jadi fesyen menjolok mate..