Monday, November 24, 2008

A post tribute to my bestest friend ~ sYiLa ~


this post is tribute to my dear friend siti norsyila jailani.. of all the fun sins we've done, lets just cherish our friendship for many2 years to come...


cila yg ku kenali :


memula kenal sbb satu kuliah.. mase tu aku roomate ngan dila. kenal dila pun sbb main cak2 blakang pintu almari. kahkah.. die kate aku cantik.. wuuu..


kite sume group yg duk lane dpn mase dlm kuliah.. bajet pandai.. hihi..
pastu kenal cila dgn lebih rapat is when she join the abgjasin group.. iaitu mase die mengong2 ngan abg noden, aku plak mengong2 ngan abgjasin..*bisik2* aku kwn ngan abgjasin mase tu sbb die senior yg agak berpengaruh bagi memudahkan aku dpt kolej atau ape2 saje kemudahan.. yg sebenarnye dulu aku benci giler kt die.. BENCI NAUZUBILLAH.. wahahahahah padan muke aku.. (xcaye tny dila, sbb aku slalu kutuk die kt bilik).. kami berdua mesra dan dijelesi oleh abgnoden.. kerana itulah die memilih pasangannye, cila sebagai adik rapat --> adik angkat --> gf.. wakakaka..


pastu kami slalu keluar berempat, kekadang tu berlima sbb campur kak roe skali.. pastu aku jadi pemisah yg dibenci kak roe sbb aku slalu duk tetengah antara diorg.. wakakkaka..

mase tu fit jaaaraaaang sgt lepak ngan kitorg (rupe2nye die xsuke kitorg.. huhuuu..)


mase tu slalu gile klua mlm.. kul 2 3 pagi baru balik.. come to think of it skarang, aku pun xtau ape yg kite buat kan cila.. ko ngan abgnoden of kos la berdating.. aku ngan abgjasin?? hmm kaco korg dating atau saje je jd sampah masyarakat ukm.. lalallalalalalalaaa.. kalo mak aku bace nih mesti mak marah.. ampunkan kami penunggu gua..


aku ngan cila pulak penah ade cite berdua tentang seorg lelaki botak.. wahkahakhakhak.. skarang bole ar gelak kan cila kan.. kalau dulu2 cite psl ni,, habis maki sume klua.. marah gile.. tp aku dh xde perasaan marah dh, telah dilupakan. cila mcm mn??


mase tahun 3, kite dh xklua sgt dgn gang2 tua itu, sbb diorg pun dh grad.. tp kite still bersame dgn fit & natt.. mkn tgh hr beli kt engineering, mkn mlm kt sekitar bangi..


final exam memasing buat hal sendri.. aku yg bermastatutin kt dpn komputer berminggu2 rase cam nk ketuat bontot sbb buat tesis.. contact korg gune ym je..


pastu kite pun grad.. yeaayyy..


sekian saje post ni utk cila, semoga sesape yg terlibat dlm sejarah kami dapatlah memaafkan segala fun sins kami.. kami budak ketotol yg nakal.. dan kami suke buat jahat kt org.. ye ke?

Update :
selepas dibace sendiri oleh tuan punye badan, cila telah mengingatkan kite sume tentang beberapa fun sins yg kitorg dh buat...

siti: terharu...sob3
siti: yaya, ingt x mase kite jg bdk plkn yaya mangga bra org kt ampaian
me: ahahhaahhahahha ingat2
siti: kikiki teringat jgk aksi yaya mase kt dobi..
me: buat ape ek
siti: pakai ala2 ladies pastu wat aksi xsenonoh
me: wahahhahahah.. xingat, tp mesti klaka
siti: yaya mengangkang kaki kt tembok ngn selamberupenye ade org laki tukang jage dobi kt situ. kite ketawe tebahak2 disitu ahahaha dan yaya ala2 termalu
me: wahahhahahaha ye eh.. oohhh sape la mamat yg sungguh xbertuah itu..

ahahahha, slh satu bende yg paling bongok aku penah buat.. Mangga coli sape tah kt ampaian.. saje je rase cam nk dengki org.. tp xtau sape punye coli, so xbleh la nk mintak maaf.. mintak ampun kt tuhan je atas kejahilan diri sendiri..

satu lagi cila ckp buat aksi xsenonoh kt dobi.. kalau dh cila ckp xsenonoh tu mungkin mmg betul2 xsenonoh la gamaknye.. aku pun dh xingat sgt, bnyk sgt fun sins nye.. satu lagi, suke diingatkan disini, mengangkangkan kaki bagi budak taekwondo dan silat cekak hanafi adalah perkara biasa yek.. kami mmg mengamalkan split.. tp mmg klaka jika dibuat dikedai dobi.. kids dont do this at your dobi..

i'm just glad u are one of the people in my happy memories..






"wish u all the best syila"



6 comments:

myheart said...

"mase tu fit jaaaraaaang sgt lepak ngan kitorg (rupe2nye die xsuke kitorg.. huhuuu..)"

oit..maneade..aku tak suke korg..aku tak join sebab korg suke kuar memalam..aku kan rajin..wakakaka..lgpun aku mane penah kuar memalam dulu2..huhu..kalau kat umah mest ayah dah soal..pegi mane?dgn sape?...dan bla bla bla..

tp lelame aku kuar gak..wahahaha..
korg la ne pengaruh aku..larikkkk

GuRL said...

teringat mase lalu..sgt ketotol yer..cila + yaya = ketotol gaban..perghh..

yaya said...

aku pun mane ade klua mlm mase dibawah penjagaan mak bapak.. mase kt ukm je.. tp kalo balik jb cuti, jadi baik smule..

tp seb baik la kite sume xculture shock.. buat bende2 xsenonoh yg melangkaui batas2 agama.. kami masih waras (ayat pelindung dari bebelan mak ayah yg bakal bace post ni)..

myheart said...

pakcik..tgk yaya ne pakcik..sbnrnye die noty sgt dulu pakcik..:p(ayat mendengki..kikiki)

yaya said...

mmg la aku noty.. ayah aku pun ckp aku noty..
tp aku baik ati tau

radeitz5001 said...

syila yang ku kenal...masa memula kenal,aku ingat dia ni jenis yang nakal2 jugak...sampai la masa jadi fasilitator untuk PLKN tu,baru la aku tau yang dia ni sangat pendiam orangnye...tapi,pendiam2 pon dia ni seorang yang mesra la...tak susah nak berkawan dengan dia nih...emm lagi satu dia ni pon mampu mencabar aku di arena boling...wakakakakaka...syila,bila lagi nak men boling nih...hehe..