Monday, June 30, 2008

Kisah kesengalan ayahnye aisyah..

akibat kesengalan ayahnye aisyah..
tak bek tau buli anak.. nnti aisyah merajuk baru nk insaf.



actually die nangis tu bukan sbb sakit ke ape.. tp sbb nk susu and nk tido. yela, penat woo sehari bejalan, pastu g umah makngah, main ngan kak ika lg. so pas kene ragging tu ayahnye bg la die susu sambil nyanyi2 lullaby.. cover la tu, cover la tu...

~ My Dear ~

Last saturday kitorg pergi My Dear punye warehouse sale kt Puchong.. oooo ye, sebelum tu kene say thanks to Fit sebab die yang mengkaborkan pasal sale tu.. Thanks fit!!!! i love u.. Well, to speed things up, sale tu mmg best gile sbb bleh beli brg yg branded and comei2 dgn harge yang murah2... Cakap banyak tak gune, korg tgk la sendiri...

ni walker + beskal.. hargenye rm95 shj. bile aisyah dh pandai duduk baru bleh main.. nmpak tak ade batang kt blakang beskal tu.. fungsi die ibu aisyah bleh tolak n control handle beskal tu. so aisyah belum pandai kayuh, kite kayuh kn utk die.. kehkehkeh. bile dh pandai kayuh sendiri, safety ring kt sit tu bleh bukak then jadi cam beskal. kt tayar depan tu utk kayuh, yg step kt tgh tu utk letak kaki.

itik ni kalau kite picit kt tangan, kaki n perut die bleh klua muzik.. aisyah dh training dh picit perut itik ni.. bile klua muzik, terkitai2 lah aisyah kegembiraan. itik ni harge sbnr rm60++, harge sale rm48.. brand baby einstein, kualiti tip top.

teether ni harga asal tak ingat la, tapi harge sale rm13. suke teether ni sbb bile aisyah main die ske pegang loop yellow n red kt tengkuk giraffe tu.. teether ni sgt colorful and comei..

kipas ni mmg yaya cari utk ltk kt stroller aisyah. kalau g jln2 aisyah pns bleh la berkipas.. penah nk beli kt alamanda mase ade sale harge die rm22++. tp seb baik tak beli sbb kt warehouse sale ni kitorg beli rm15 je.. kipas ni ade lights yang bleh tukar2 cam lampu raye tu..

Banyak lg benda2 yg ade kt sale tu tp kitorg xde la beli semua.. mmg rambang gak mate mase kt sale tu sbb brg2 die best n murah... nk beli beskal tu pun lame gile nk pilih sbb bnyk pilihan bentuk + color + functions.. "kalau ade lg sale ni len kali nk beli castle tent plak..", kate ayahnye aisyah...

So aisyah, this are presents from ibu and ayah... (sbnrnye aisyah tak heran pun sbb die tido je, yang eksaited nye ibu dgn ayah die je.. anak sulung la katekan)

note: mak kalau tgk post ni jgn marah ek kitorg blanje2 ni.. utk cucu mak jugak kn kn.. hihi..

Friday, June 27, 2008

Jom buat Lollies



450 gm Gula
150ml Air
Secubit Krim Tartar
Pewarna Merah
Perasa Rasberi

Campurkan gula dan air dalam periuk. Kacau atas api yang kecil sehingga gula larut. Masak sehingga ramuan berada ditahap "Hard-crack" atau 148C / 305F. Biarkan ia menyejuk selama beberapa minit, kemudian gunakan sudu dan buat seperti gambar di atas. sementara ia sejuk dan menjadi keras, pegi talipon anak2 sedara yang ketotol.. apabila mereka sampai makan gula2 didepan mereka dengan selambenye.


~ selamat menjamu selera ~

komosan menular





20 June 2008 ~ Puchong, seorg budak perumpuan tomei2 dijumpai oleh nendanye sedang bermuke masyem. Perlakuan ini dipercayai kerana perbuatan dikomos oleh bapanye sendirik.. ibunye yang ditemui berkata bahawa dia tidak boleh berbuat ape2 kerana sememangnye suaminye itu sengal.. ibunye juge mengaku kdg2 die juga terjangkit akan penyakit berbahaya itu. Penyakit tersebut dikatakan menyebabkan sesiape yang terjangkit berada diluar kawalan dan akan bercakap dalam bahasa yang sukar difahami seperti "amumushuucukucukmacemiyeeeee.."


Orang awam terutama yang mempunyai anak tomei2 dinasihatkan berjaga2. Penyakit ini boleh berjangkit melalui chatting, ym dan email. Penawar masih belum ditemui.





-xbernama-

Wednesday, June 25, 2008

Download Free Mp3


hye yall'szz....
i nak share dengan yall'szz semua free mp3 download blog... sebelum tu, nk mintak izin dgn tuan punye blog dulu sbb kite kasi promote u punye blog kt sini.. ampunkan kami penunggu gua ampunkan kami penunggu gua..


so anybody yg wish atau tercari-cari lagu2 mp3 tu mohla kite tgk blog ni.. kat sini bleh download banyak giler babas lagu malay, english, bollywood and thailand pun ader.. sawadikkap songkrappp bankrappp.. download free aje, of kosss....

tp perlu ditekankan kt sini tuan rumah blog ade bagi syarat utk sape2 yg wish nk download.. which is..



"IMPORTANT ALL THE MP3 PROVIDED IN THIS BLOG IS JUST FOR PREVIEW
PURPOSES. PLEASE DELETE THE FILE IN 24 HOURS AND
BUY THE ORIGINAL ALBUM TO SUPPORT THE ARTIST AND INDUSTRI."


sape yang nk simpan lelame tu pandai2 la sendiri yek.. kirenye tuan rumah tak bertanggungjawab and tak support pirate2 nih..

so, personally i mmg ske carik mp3 kt blog nih sbb senang and banyak gilos pilihan..

Akhir kata,

"Majulah Industri Untuk Negara!!!!!!...."

Yeyeaaarrrghhh!!!

Peace No War


~i love my mummy ~

Tuesday, June 24, 2008

Ummi & aisyah...


Introducing "Ummi"....
Most people cakap, aisyah looks like her Ummi. but after some time she changes her look more to her father.. tapi xkesahla as long as she maintain her cuteness.. ~ picit pipi tahu tu baru tau ~
gambar ni susah tau nk amik.. penat ibu die agah kt tepi kamera.. xcaye tgkla mate aisyah tu tgh pandang ibu die.. happy sungguh.. biasala nk shopping dkt alamanda.. dh sampai alamanda bukan tau nk duk diam2 dlm stroller. like mother like daughter like grandmother ~ kaki shopping.

Thursday, June 19, 2008

aisyah 0~2weeks old



my first day coming to work after a loooooong break (2 months) is the most malas day of my life.. i can't be doing my work in that kind of mood, so i did this instead.

actually.. i accidently found a movie maker software and thought that i should try it.. and guess what, its great.. its not that difficult, it actually took me a day (on hands training + doing my actual work + surfing ). but its kindda lack of features.. i mean, we cant use coding so its a bit too bounded and restricted.

so hopefully u guys enjoy it.. this clip is specialy created for my new born little cutie pie mushi mushi tahu cheek aisyah..

nick 'pipi tahu' tu makcikin die yg bagi. lekat sampai hari ni..


Friday, June 13, 2008

The Khalifah's

Assalamualaikum,

I'm not sure for how long i've been wanting to blog.. but time kills me.. actually, it was all the way my alasan "takde mase.. takde mase.." when i myself lecturing ppl dont give alasan "takde mase". Well, i control my time now..
enough with all the nonsense and i should get back to my point, which is...

HAVE FUN @ theKhalifa's EVERYONE!!!!!!!!!!!!






Posts/comments/ideas are most welcome from everyone.. this blog is not mainly about MY life.. its about things that makes ourlives more happy, interesting and things that we shouldnt take for granted.. That's all for now and thanks in advance.